Hackerii au spart un nou cont de Twitter al unei publicatii americane

Marti, 07 Mai 2013, ora 10:10
1552 citiri
Hackerii au spart un nou cont de Twitter al unei publicatii americane

Contul Twitter al site-ului satiric american "The Onion" a fost piratat luni de un grup sirian, la fel ca si numeroase alte canale media inaintea lui.

Capturi de ecran postate online de site-ul eHacking News arata ca un grup autointitulat Armata Electronica Siriana (SEA) a preluat controlul asupra contului Twitter al site-lui The Onion si a postat acolo diverse comentarii si fotografii, noteaza AFP.

"ONU isi retrage afirmatia ca arme chimice au fost utilizate in Siria: rezultatele analizei au confirmat ca este vorba despre mirosul corporal al jihadistilor", afirma astfel un tweet, in continuare disponibil pe capturile ecranelor diferitelor bloguri, chiar daca el a fost sters din contul "The Onion".

"The Onion" nu a comentat atacul, dar l-a confirmat cu umorul care il caracterizeaza.

"Dupa incidentul din ziua in care Armata Electronica Siriana a penetrat contul Twitter al 'The Onion', surse bine informate au confirmat ca parola contului Twitter a fost schimbata in OnionMan77 pentru a impiedica viitoarele atacuri", sustine un articol postat pe site.

Un alt articol, mai scrasnit, noteaza ca piratii informatici sirieni "voiau doar sa se amuze un pic inainte sa fie ucisi de fortele rebele".

SEA, care afirma ca sustine regimul lui Bashar al-Assad, a piratat recent conturile Twitter ale mai multor mari canale media internationale intre care cel al Associated Press (AP) in urma cu doua saptamani. In februarie, contul Twitter pentru fotografii al Agentiei France Presse, @AFP photo, a fost de asemenea piratat de SEA.

#hackeri Twitter, #cont Twitter spart Onion, #atacuri informatice conturi Twitter, #spargere conturi Twitter media , #stiri Twitter