Proteste pe Twitter dupa ce femeile turce au fost indemnate sa nu mai rada in public

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 16:25
1160 citiri
Proteste pe Twitter dupa ce femeile turce au fost indemnate sa nu mai rada in public

Sute de femei din Turcia au postat miercuri pe reteaua de socializare Twitter fotografii in care rad, in semn de protest fata de afirmatiile vicepremierului Bulent Arinc, care le-a recomandat femeilor sa nu rada in public, pentru a 'apara valorile morale', relateaza Reuters.

Melda Onur, deputata din partea principalei formatiuni de opozitie CHP, a subliniat pe Twitter ca remarcile lui Arinc prezinta rasul drept un gest dezonorant si le expun pe femei la violenta.

O organizatie a femeilor si-a anuntat chiar intentia de a depune o plangere penala impotriva vicepremierului.

Bulent Arinc, care este unul din cofondatorii Partidului Justitie si Dezvoltare al premierului Recep Tayyip Erdogan, a afirmat zilele trecute cu prilejul sarbatorii Eid al-Fitr, care marcheaza sfarsitul Ramadanului (postul musulman), ca femeile 'trebuie sa dea dovada de decenta'.

"O femeie nu trebuie sa rada in fata tuturor si nu trebuie sa incite prin comportamentul ei. Trebuie sa-si apere onoarea", a spus vicepremierul.

Oponentii acuza guvernul lui Erdogan ca administreaza treburile tarii intr-un mod din ce in ce mai autoritar si se amesteca in viata privata a oamenilor, aspect care este de multa vreme o sursa de conflict intre laicii turci si sustinatorii conservatori ai premierului, noteaza Reuters.

#protest femei Turcia, #protest Twitter femei, #retea socializare Twitter , #stiri Twitter