Retelele de socializare te fac mai vulnerabil in fata spargatorilor de case

Luni, 22 Februarie 2010, ora 23:17
1760 citiri
Retelele de socializare te fac mai vulnerabil in fata spargatorilor de case

Persoanele care au conturi pe site-urile de socializare precum Facebook sau Twitter sunt avertizate ca ar putea sa platesca mai mult la asigurarile de locuinta pentru ca hotii le supravegheaza mai usor.

Potrivit expertilor in asigurari, spargatorii de case afla prin intermediul retelelor de socializare cand sunt plecati proprietarii. Unele servicii de acest gen arata chiar unde se afla persoanele in acel moment, asa ca hotii stiu ca pot opera linistiti, potrivit  Telegraph.

Companiile de asigurari vor lua, in curand, in calcul conturile pe care clientii le au pe retelele de socializare si le vor scumpi politele de asigurare cu aproximativ 10%, mai spun specialistii. In cazul in care considera ca e vorba de neglijenta, companiile de asigurari ar putea refuza sa plateasca despagubirile.

Spargatorii de case sunt tot mai sofisticati cand strang informatii
despre victimele lor si folosesc servicii ca Google Earth si Streetview pentru a-si planui loviturile.

Cei care au conturi pe site-urile de socializare sunt sfatuiti sa nu isi faca niciodata publica adresa sau numarul de telefon, sa nu adauge in lista de prieteni persoane pe care nu le cunosc si sa nu foloseasca serviciul care arata locul in care se afla pe Twitter si Facebook.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#retea, #socializare, #facebook, #twitter , #stiri Twitter