Retelele sociale devin de Sarbatori pentru hackeri unelte de raspandire a virusilor

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 11:58
1822 citiri
Retelele sociale devin de Sarbatori pentru hackeri unelte de raspandire a virusilor

Sarbatorile reprezinta un moment important pentru hackeri. In fiecare an amenintarile sunt raspandite prin intermediul email-ului si al retelelor sociale, utilizand mesaje tematice de Sarbatori, a anuntat marti Panda Security.

Astfel, infractorii cibernetici exploateaza reteaua Twitter pentru a raspandi malware cu ajutorul unor mesajele tematice de Sarbatori, subiecte precum "calendarul Craciunului", "Hanukkah" sau "Grinch" fiind printre cele mai populare subiecte utilizate de hackeri.

"Mii de mesaje Twitter au fost lansate folosind diferite fraze tematice,"Nimanui nu-i pasa de Hanukkan" sau "Video socant cu Grinch", impreuna cu URL-uri scurte ce directioneaza catre site-uri malitioase.

Utilizatorii care acceseaza link-ul vor fi trimisi pe o pagina care infecteaza sistemele cu un codec fals, exploatand o bresa de securitate in fisiere PDF (CVE-2010-2883).

Codec-ul este de fapt un troian, care, la randul sau, descarca mai multe programe malware pe computerul compromis" explica specialistii Panda Security.

In plus, infractorii informatici utilizeaza si alte subiecte de actualitate pentru a-si raspandi creatiile, inclusiv festivalul "Sundance", campania anti-SIDA, Carling Cup si subiecte despre actorul Morgan Freeman.

"Retelele sociale devin tot mai populare printre hackeri ca mijloace de raspandire a malware-ului.

Facebook si Twitter sunt de obicei exploatate, avand in vedere numarul tot mai mare de utilizatori si cunostiintele slabe ale multora dintre acestia despre securitatea accesarii mesajelor.

Din acest motiv rezulta si numarul mare de accesari si, in consecinta, al infectarilor" a precizat directorul tehnic al Panda Security, Luis Corrons.

 

#hackeri, #mesaje, #retele sociale, #virusi , #stiri Twitter