Serviciile BlackBerry au cazut complet, luni

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 17:34
2273 citiri
Serviciile BlackBerry au cazut complet, luni

Milioane de utilizatori BlackBerry au ramas, astazi, fara acces la serviciile oferite Research In Motion, dupa ce compania care produce dispozitivele s-a confruntat cu o un colaps care a afectat serviciile online pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, in jurul orei 11.00.

Posesorii de telefoane BlackBerry nu au mai reusit, astfel, sa navigheze pe internet, sa trimita mesaje instant, sau sa acceseze casuta de e-mail. Doar clientii care utilizeaza un server corporate au fost ocoliti de aceasta cadere de retea, potrivit The Telegraph.

Purtatorul de cuvant RIM nu a putut fi contactat pentru comentarii suplimentare.

Operatorul T-Mobile, din Regatul Unit, sustinea intr-unul dintre tweet-urile sale oficiale ca, intr-adevar, exista in acest moment o problema cu serviciile pentru BlackBerry si ca RIM se afla in plin proces de investigare a situatiei.

Batelco, un operator mobil din Bahrain scria si el, intr-un tweet oficial: "Va rog sa luat in considerare ca problema serviciilor BlackBerry afecteaza intreg Bahrain-ul, si se datoreaza furnizorilor de servicii din Canada".

Vodafone Egitpt scria, de asemenea, catre followerii sai de pe Twitter: "BlackBerry este in pana, problema vine de la RIM".

O multime de utilizatori BlackBerry au fost infuriati pentru ca nu au mai putut folosi BBM, serviciul de mesagerie gratuita RIM. Acest serviciu reprezinta un punct forte in vanzarea de smartphone-uri a companiei, devenind extrem de popular printre adolescenti, care pot trimite mesaje fara sa plateasca macar un cent.

Pana de servicii va afecta compania RIM, care a lansat linia BlackBerry in 1999 si care se afla sub presiune in fata gigantilor care au intrat recent pe piata smartphone, Apple si Google.

#blackberry, #pana blackberry, #servicii blackberry , #stiri Twitter