SUA creeaza un cont Twitter in persana pentru a se adresa iranienilor

Luni, 14 Februarie 2011, ora 23:36
1451 citiri
SUA creeaza un cont Twitter in persana pentru a se adresa iranienilor

Departamentul de Stat american a inceput duminica sa scrie mesaje pe Twitter in limba persana, pentru a se adresa iranienilor, insistand asupra necesitatii ca Teheranul sa isi lase populatia sa manifesteze pasnic si liber, ca si in Egipt, relateaza Mediafax.

La lansarea acestui nou cont Twitter, @USAdarFarsi, Statele Unite evoca "rolul istoric" pe care retelele de socializare il joaca la iranieni. "Vrem sa ne alaturam voua, in conversatiile voastre zilnice", se arata in acest mesaj. 

Statele Unite au acuzat de asemenea, duminica, autoritatile iraniene ca dau dovada de ipocrizie, salutand revolta egipteana, dar interzicand in acelasi timp manifestatiile antiguvernamentale in Iran.

"Iranul a aratat ca ii saluta pe egipteni pentru actiunea lor, dar ca apreciaza ilegal si ilegitim acest tip de comportament, cand este vorba despre propriul sau popor", se arata intr-unul dintre cele trei mesaje care au fost publicate online luni dimineata.

 

"Statele Unite solicita Iranului sa permita poporului sa beneficieze de aceleasi drepturi universale, de a se reuni si de a manifesta pasnic, ca in Cairo", se arata intr-un alt mesaj.


In Iran, luni, mai multe mii de persoane incercau sa se reuneasca in diferite puncte din centrul Teheranului, in conditiile in care numeroase unitati de politie si de forte de ordine au fost mobilizate, in tentativa de a le impiedica, potrivit unor martori si mai multor site-uri de opozitie.

Persana este limba oficiala in Iran si este una din limbile oficiale in Afganistan si Tadjikistan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cont twitter, #SUA, #Iran, #mesaje, #cont twitter in persana , #stiri Twitter