Topul celor mai populare mesaje pe Twitter

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 17:46
1143 citiri
Topul celor mai populare mesaje pe Twitter

In fiecare luna, prin platforma de microblogging Twitter sunt trimise aproximativ 5 miliarde de mesaje. Printre cele mai populare tweeturi se numara evenimente sportive, anunturi din viata vedetelor, dar si catastrofe.

Twitter, creat de Jack Dorsey in 2006, a devenit foarte popular, cu mii de mesaje transmise pe minut. Luna aceasta, cel mai transmis mesaj a fost moartea CEO-ului Apple, Steve Jobs. Traficul pe site a inregistrat cote record si a cauzat incarcarea mai dificila a platformei de microblogging, arata cnbc.com.

Cu toate acestea, moartea lui Jobs nu a fost cel mai popular eveniment, transmis prin Twitter.

10. Moartea lui Osama bin Laden

Tweeturi pe secunda: 5106

Data: 1 Mai 2011

Liderul gruparii teroriste Al Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis intr-un schimb de focuri cu fortele americane din Pakistan, in primavara acestui an. Uciderea lui bin Laden a marcat sfarsitul unei vanatori declansate in urma cu 10 ani, dupa atacurilor de la 11 septembrie.

9. Cutremurul de pe Coasta de Est

Tweeturi pe secunda: 5449

Data: 23 august 2011

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade, pe scara Richter, a zguduit Washingtonul si s-a simtit si in New York si Rhode Island. Mai mult de 5.000 de americani si-au transmis, la sfarsitul lunii august, informatii legate de cutremur.

8. Ultimul meci din Finalele NBA

Tweeturi pe secunda: 5531

Data: 12 iunie 2011

Sezonul de baschet s-a incheiat cu victoria echipei Dallas Mavericks impotriva celor de la Miami Heat, cu scorul de 105-95. Proprietarul echipei Dallas Mavericks a cumparat echipa in 2000, pentru 280 milioane dolari. Averea lui neta, estimata de revista Forbes, a ajuns la 2,3 miliarde dolari.

7. Cutremurul si Tsunamiul din Japonia

Tweeturi pe secunda: 5530

Data: 14 martie 2011

Cel mai mare cutremur care a lovit Japonia in ultimii 140 de ani a masurat 9 grade pe scara Richter, potrivit US Geological Service. Cutremurul a declansat un tsunami de 10 metri care a ras de pe fata pamantului orase intregi.

6. UEFA Champions League

Tweeturi pe secunda: 6303

Data: 28 mai 2011

In timpul meciului de fotbal dintre Barcelona si Manchester United fanii au transmis mii de mesaje. Miza meciului era una foarte importanta, tinand cont de faptul ca Lionel Messi, considerat de foarte mult cel mai mare jucator de fotbal din lume, "s-a intalnit" cu Alex Ferguson, cel mai mare manager din lume.

5. Premiile BET Awards

Tweeturi pe secunda: 6436

Data: 26 iunie

Premiile BET Awards ii recompenseaza pe cei mai buni afro-americani din mai multe domenii, precum muzica, actorie, sport si industria de divertisment. Marele castigator din acest an a fost cantaretul Chris Brown, care a plecat acasa cu patru premii.

4. Anul Nou in Japonia

Tweeturi pe secunda: 6939

Data: 1 ianuarie 2011

Din punct de vedere virtual, Japonia se inchide in perioada Anului Nou. In acest an, japonezii s-au "ingramadit" pe Twitter si au transmis mesaje catre rude si prietenii apropiati.

3. Brazilia, eliminata de la Copa America

Tweeturi pe secunda: 7166

Data: 17 iulie 2011

Eliminarea Braziliei din sferturile de finala ale Cupei Americii, cea mai veche competitie de fotbail din lume, a starnit o adevarata agitatie pe Twitter. Cupa Americii are sponsorizare de la mai multe companii de top, inclusiv LG, Mastercard, Coca-Cola si Canon.

2. Finala FIFA World Cup pentru femei

Tweeturi pe secunda: 7196

Data: 17 iulie 2011

Finala FIFA World Cup pentru femei, din Germania, ajunsese la un impas, in momentul in care Japonia a castigat in fata SUA, in urma unei lovituri de pedeapsa.

Traficul Twitter a atins un nou record, de peste 7.000 de mesaje transmise, pe secunda. Evenimentul sportiv a fost considerat un succes, pe baza veniturilor, care au urcat la 14,5 milioane dolari.

1. Beyonce pozeaza gravida

Tweeturi pe secunda: 8868

Data: 28 august 2011

Beyonce, artista care a primit numeroase discuri de aur si platina pentru cariera sa, a declansat o adevarata frenezie pe Twitter cand si-a dezvaluit burtica de gravida. Multumita celor 2 milioane de "adepti" care o urmaresc pe cantareata pe Twitter, mesajul ei se afla in topul celor mai transmise de platforma de socializare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cele mai populare mesaje Twitter, #mesaje twitter, #recorduri Twitter , #stiri Twitter