Turcii au utilizat si mai intens Twitter dupa blocare, ironizeaza Washingtonul

Marti, 25 Martie 2014, ora 09:44
1836 citiri
Turcii au utilizat si mai intens Twitter dupa blocare, ironizeaza Washingtonul

Turcii au trimis si mai multe mesaje pe reteaua Twitter dupa ce autoritatile au blocat accesul la aceasta retea de socializare, au ironizat Statele Unite decizia premierului turc, Recep Tayyip Erdogan.

Din ordinul premierului turc, autoritatea telecomunicatiilor a blocat joi accesul la aceasta retea de socializare americana, pe care opozantii au postat inregistrari ale unor conversatii telefonice care il implica pe Erdogan intr-un scandal de coruptie, conform Mediafax.

Masura a starnit furia unor reprezentanti ai comunitatii internationale

Aceasta masura a starnit furia din partea unor reprezentanti ai comunitatii internationale, Washingtonul denuntand vineri o "limitare a libertatii de exprimare".

O purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat american, Marie Harf, a declarat luni ca "acum sunt si mai multe mesaje pe Twitter provenind din Turcia, decat pana la decizia de a bloca" reteaua de socializare Twitter.

"In opinia mea, acesta este un mesaj interesant pentru cei care incearca sa limiteze libertatea de exprimare: aceasta nu functioneaza si nu este un lucru bun", a criticat Harf.

Statele Unite "i-au spus in mod clar Guvernului turc ca blocarea accesului la retelele de socializare pentru cetatenii sai este inacceptabila", a reafirmat Harf.

#twitter turcia, #sua turcia, #sua twitter , #stiri Twitter