Twitter a ajuns la 75 de milioane de utilizatori

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 11:19
1933 citiri
Twitter a ajuns la 75 de milioane de utilizatori

Platforma de microblogging Twitter a ajuns la 75 de milioane de utilizatori, desi marea majoritate a acestora sunt inactivi, este concluzia unui studiu realizat de RJMetrics, informeaza ClickZ.com.

Numarul utilizatorilor care isi fac cont pe Twitter a crescut rapid, potrivit raportului care a analizat rata de dezvoltare a platformei de microblogging lansata in urma cu trei ani.

Cercetarea a indicat ca Twitter are atat un numar foarte mare de conturi inactive, dar, la polul opus, ajunge si la cote foarte ridicate de implicare a unora dintre utilizatori.

Astfel, 75 de milioane de persoane isi facusera cont pe Twitter pana la sfarsitul lui 2009, desi doar 17% dintre acestia au postat macar un singur "tweet" in decembrie.

In jur de 25% dintre utilizatorii site-ului de microblogging nu au "followeri", iar 40% nu au trimis postat niciodata nici macar un singur "tweet".

Aproximativ 8% dintre utilizatorii Twitter au publicat mai mult de zece tweet-uri de cand s-au inscris in retea.

O cota atat de mare de pasivitate a utilizatorilor si numarul mare de conturi inactive nu reprezinta ceva neobisnuit pentru un serviciu gratuit care este la moda, a spus Robert Moore, presedinte RJMetrics.

Pe de alta parte, studiul a aratat ca exista un nivel ridicat de loialitate si angajare din partea acelor utilizatori care raman in sistem dupa prima saptamana de utilizare.

Astfel, doar 20% dintre utilizatori au postat mesaje in a doua luna de la inscriere, dar acestia au compensat prin frecventa lipsa de activitate a utilizatorilor inactivi.

In ciuda numarului mare de utilizatori pasivi, Moore a precizat ca si doar 17% din 75 de milioane de persoane reprezinta un numa semnificativ de membri activi.

In prezent, Twitter atrage in medie in jur de 6,2 milioane de membri noi, in scadere cu 20% fata de luna iulie 2009, cand s-a inregistrat un varf de inscrieri, de 7,8 milioane de membri noi.

In medie, un utilizator Twitter are 27 de utilizatori care-i urmaresc activitatea, in scadere fata de luna august 2009 , cand numarul lor mediu era de 42. 

#Twitter, # conturi, # postari, # tweet, # utilizatori , #stiri Twitter