Twitter, dupa 6 ani: Reteaua are 140 de milioane de utilizatori

Joi, 22 Martie 2012, ora 09:04
1421 citiri
Twitter, dupa 6 ani: Reteaua are 140 de milioane de utilizatori

Twitter are peste 140 de milioane de utilizatori activi care trimit aproximativ 340 de milioane de mesaje pe zi, au anuntat miercuri reprezentantii companiei, la a sasea aniversare de la trimiterea primului tweet.

Au trecut sase ani de cand reteaua sociala a fost lansata, iar activitatea Twitter continua sa se accelereze intr-un ritm rapid. Retelei i-au trebuit mai mult de patru ani sa ajunga la 65 de milioane de mesaje pe zi (in iulie 2010), dar de atunci numarul de tweet-uri trimise pe zi a crescut intr-un ritm ametitor.

In luna ianuarie a acestui an, spre exemplu, Twitter a inregistrat 250 de milioane de tweet-uri pe zi, ceea ce inseamna ca volumul de mesaje trimise pe zi a crescut cu 36% in doar doua luni.

In prezent, Twitter vrea sa depaseasca statutul de ecou al web-ului si sa devina un business viabil cu un viitor lung si prosper.

Ani la rand, Google si Facebook au fost companiile care au tras bugetele de publicitate cele mai mari. Miliarde de dolari se invart in jurul acestor doua companii.

Twitter este o companie relativ noua in aceasta lume. Twitter a anuntat prima data intentia de a face bani din reclame in aprilie 2010. Mesajele promotionale au inceput sa fie operabile in urma cu aproximativ sase luni.

Twitter va avea in 2016 vanzari estimate la un miliard de dolari. Intre timp, Facebook a facut doar in 2011 patru miliarde de dolari din publicitate. Si daca vanzarile Facebook inseamna mult pe langa vanzarile estimate ale Twitter, Google pare a fi un "monstru" atunci, cu vanzari de 10 miliarde de dolari in cel mai recent trimestru financiar.

Twitter este chiar in urma LinkedIn, care a anuntat 150 de milioane de utilizatori in luna februarie si in fata Google+, care are 90 de milioane de utilizatori, desi cel putin un analist spune ca a fost depasit numarul de 100 de milioane de utilizatori.

Intre timp, Facebook avea in februarie 845 de milioane de utilizatori.

Fondatorul Twitter, Jack Dorsey a dezvaluit schita de la care a plecat ideea de baza a retelei sociale Twitter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Twitter statistici martie, #Twitter numar utilizatori, #Twitter numar mesaje pe luna , #stiri Twitter