Twitter isi pregateste intrarea pe Bursa

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 09:30
1283 citiri
Twitter isi pregateste intrarea pe Bursa

Reteaua de socializare Twitter a anuntat joi ca intentioneaza sa intre pe Bursa, intr-un mesaj postat pe contul sau oficial @twitter.

"Am depus in mod confidential un formular S-1 la SEC", "jandarmeria" americana a Bursei, "in vederea unei introduceri pe Bursa", se arata in acest mesaj, urmat de altul: "Acum ne intoarcem la munca".

De la introducerea pe bursa a Facebook, prima retea de socializare la nivel mondial, cea a Twitter, o retea lansata in 2006, este cea mai asteptata din lumea Internetului si noilor tehnologii.

Reteaua de socializare si-a pregatit in ultimele luni lansarea bursiera dotandu-se cu capacitati pentru valorificarea site-ului. Astfel, ea a anuntat marti achizitionarea unei societati de publicitate pe telefoane mobile, MoPub, in contextul in care acest sector a devenit deja vital in competitia in domeniul Internetului.

Provocarea pentru Twitter va fi sa reuseasca lansarea bursiera, un domeniu in care Facebook s-a confruntat cu probleme grave, marcata de probleme tehnologice care au perturbat cotarea si care au antrenat litigii in lant. Valoarea actiunilor a scazut inca din prima zi de cotatie, in mai 2012, si a avut nevoie de peste un an sa recupereze.

Creatorul site-ului, Jack Dorsey, a avut ideea sa lanseze acest serviciu de mesagerie de maximum 140 de caractere, conceput initial pentru telefoane mobile, in timp ce lucra intr-o firma de podcast-uri, Odeo, impreuna cu ceilalti doi cofondatori ai Twitter, Biz Stone si Evan Williams.

Twitter a fost lansat in martie 2006, iar de atunci a continuat sa creasca.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#listare bursa Twitter, #oferta publica initiala Twitter, #piata capital Twitter , #stiri Twitter