Twitter opreste crearea de conturi de false

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 09:07
1166 citiri
Twitter opreste crearea de conturi de false

Twitter va impune noi reguli pentru a opri realizarea unor conturi false ale celebritatilor, dupa ce a fost dat in judecata in America.

Mii de nume celebre au cazut victime impostorilor, printre care Britney Spears, David Miliband, Dalai Lama si chiar si Regina Marii Britanii, scrie Daily Mail.

Decizia a fost luata dupa ce Tony La Russa, antrenorul unei echipe de baseball, a dat in judecata Twitter din cauza unui cont fals cu numele sau, prin care i se aduceau acuzatii "jignitoare". Postarile ar fi scos la lumina false informatii legate de moartea a doi dintre jucatorii din echipa sa.

Reprezentantii site-ului sustin ca in prezent se testeaza un nou sistem prin care va putea garanta celor 6 milioane de utilizatori identificarea site-urilor de personalitati.

Twitter a avut o atitudine destul de toleranta legata de impostorii de celebritati, atata timp cat acestia nu sustineau ca mesajele postate erau autentice.

De un cont fals a "beneficiat" si actorul Ewan McGregor, care are peste 20.000 de vizitatori, William Shatner din Star Trek, care are 116.000 de vizitatori, precum si George W. Bush, care a fost vizitat de 1.100 de utilizatori.

Multe dintre aceste conturi sunt folosite pentru direct marketing si pentru a obtine venituri din promovare, cred expertii.

In prezent, Twitter nu poate insa identifica impostorii pentru ca nici o dovada a identitatii nu este ceruta utilizatorilor la inregistrare.

"Ne straduim sa stabilim autenticitatea, incepand cu bine-cunoscutele conturi care au avut probleme cu asumare a personalitatii sau confuzie de identitate", a declarat un purtator de cuvant al Twitter.

#autenticitate, #conturi, #creare, #false, #twitter , #stiri Twitter