Twitter va fi redeschis in Turcia: Guvernul a ridicat decizia de blocare, declarata ilegala

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 08:45
1328 citiri
Twitter va fi redeschis in Turcia: Guvernul a ridicat decizia de blocare, declarata ilegala

Twitter va fi redeschis in Turcia, dupa ce Guvernul a ridicat decizia de blocare a accesului la reteaua de socializare, impusa in urma cu doua saptamani dupa publicarea unor acuzatii de coruptie ce il vizau pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor a anuntat in cursul dupa-amiezii redeschiderea accesului la platforma de microblogging Twitter pentru cei aproximativ 12 milioane de utilizatori turci, conform Mediafax.

"In conformitate cu decizia Curtii Constitutionale, masura vizand blocarea accesului la site-ul Twitter.com a fost ridicata. Site-ul va fi redeschis utilizatorilor", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Interdictia a provocat un val de critici

Interdictia, decretata in plina campanie electorala de catre premierul Recep Tayyip Erdogan, a provocat un val de critici, atat in Turcia, cat si in strainatate.

Ridicarea interdictiei a fost salutata de catre internauti si Twitter, care s-a declarat "incurajata de vestea venita din Turcia".

Autoritatea turca pentru telecomunicatii (TIB) a blocat accesul la reteaua Twitter in cursul noptii de 20 spre 21 martie, din ordinul premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis sa puna astfel capat difuzarii zilnice pe Internet a unor interceptii telefonice potrivit carora ar fi implicat in fapte de coruptie.

La o saptamana dupa reteaua Twitter, Guvernul turc a blocat accesul la YouTube, in urma difuzarii pe Internet a inregistrarii unei reuniuni confidentiale care evoca o interventie militara turca in Siria.

Accesul la platforma YouTube inca nu a fost redeschis.

#twitter turcia, #interdictie twitter, #internet turcia , #stiri Twitter