WikiLeaks promite un anunt important sambata, in Europa

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 00:39
1419 citiri
WikiLeaks promite un anunt important sambata, in Europa

Site-ul WikiLeaks, specializat in informatii secrete, a promis "un anunt important" sambata in Europa, intr-un mesaj publicat vineri pe site-ul de microbloguri Twitter, in pofida avertismentelor NATO cu privire la dezvaluiri referitoare la razboiul din Irak, informeaza Mediafax.

"Anunt important al WikiLeaks in Europa maine (sambata-n.r.), la ora 10.00" , afirma mesajul publicat pe contul de Twitter al WikiLeaks. Mesajul WikiLeaks nu precizeaza unde anume in Europa si dupa care fus orar va fi facut anuntul.

Anterior, vineri, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, avertizase la Berlin impotriva unor noi dezvaluiri din partea WikiLeaks, caruia presa i-a atribuit intentia de a publica in curand mii de documente secrete privind razboiul din Irak.

La randul sau, Pentagonul, care a anuntat in urma cu o saptamana ca a mobilizat 120 de persoane pentru a evalua consecintele posibile ale difuzarii unor documente, a cerut luni presei sa "nu faciliteze scurgerea" de informatii despre Irak.

Site-ul WikiLeaks, fondat in 2006 si specializat in informatii secrete, a difuzat deja numeroase documente confidentiale privind razboaiele din Irak si Afganistan, facand dezvaluiri in special despre victimele civile si presupusele legaturi dintre Pakistan si insurgenti. 

#wikileaks, #informatii, #pentagon, #irak , #stiri Twitter