Bancheri ai UniCredit si Barclays sunt acuzati de frauda fiscala

Marti, 05 Iunie 2012, ora 17:15
1380 citiri
Bancheri ai UniCredit si Barclays sunt acuzati de frauda fiscala

Fostul director general al UniCredit, Alessandro Profumo, se afla printre 20 de bancheri si fosti manageri ai bancii italiene si ai bancii britanice Barclays pusi sub acuzare pentru frauda fiscala, intr-o investigatie legata de un plan de investitii numit Brontos, transmite Bloomberg.

Primul termen de judecata a fost programat pe 1 octombrie, a declarat procurorul Alfredo Robledo, care a spus ca UniCredit s-a folosit de vehiculul de investitii Brontos creat de Barclays pentru a evita plata impozitelor.

Brontos a fost creat pentru ca dobanda unui depozit sa para a fi dividende ale unor instrumente financiare fictive, a aratat Robledo.

In Italia, dobanda unui depozit este impozitata integral, in timp ce impozitul pentru dividende este de numai 5%.

Potrivit unui comunicat al UniCredit, banca si angajatii acesteia "au actionat cu transparenta si cu buna credinta, iar institutia financiara are incredere ca vor fi exonerati la proces".

Profumo, in prezent presedinte al Banca Monte dei Paschi di Siena, a afirmat intr-un comunicat separat ca este sigur ca procesul va dovedi ca a actionat corect.

Barclays sustine intr-un comunicat ca nu a incalcat nicio lege.

Banca britanica s-a folosit de o sucursala din Luxemburg pentru a emite instrumente financiare denominate in lire turcesti care erau cumparate de o filiala din Milano. Prin intermediul mai multor tranzactii derulate printr-o sucursala Barclays din Londra si al swap-urilor valutare, banca britanica a facilitat ca UniCredit sa castige dobanzi de circa 20% in 2007, de cinci ori mai mari decat ar fi putut obtine pe piata interbancara, a aratat Robledo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancheri acuzati de frauda, #angajati Unicredit acuzati frauda, #frauda banci , #Management