Criza din Grecia a provocat Unicredit pierderi imense

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 19:40
1513 citiri
Criza din Grecia a provocat Unicredit pierderi imense

Banca Unicredit a raportat pierderi imense de 10,6 miliarde de euro pentru al treilea trimestru. Reprezentantii bancii italiene au explicat pierderile prin expunderea la datoriile grecesti si au anuntat totodata un plan de afaceri privind reorganizarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est.

Banca italiana Unicredit, prezenta si in Romania, a inregistrat pierderi de 10,6 miliarde de euro pe trimestru trei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand compania a intregistrat un profit net de 34 miliarde de euro, scrie The Wall Street Journal, citat de Ziarul Financiar.

In acest context, reprezentantii bancii au anuntat un plan de 3 ani, privind reorganizarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est, restrangerea operatiunilor de investment banking si o majorare de capital in valoare de 7,5 miliarde de euro. Conform acestui plan, Unicredit va reduce operatiunile din Europa de est si va vinde unele operatiuni din regiune, odata ce isi revin pietele.

In ceea ce priveste restrangerea operatiunilor, aceasta activitate va include renuntarea la afacerile de vanzari de active imobiliare si de trading cu baza la Londra. Cu toate acestea, reprezentantii bancii au afirmat ca vor sa aiba in continuare un rol important in Europa Centrala si de Est.

De asemenea, banca ia considerare si renuntarea la activele neimplicate in afacerile importante din zona est-europeana, unde Unicredit nu e lider de piata, informeaza Reuters.

Unicredit a anuntat si renuntarea la plata dividendelor pentru 2011 si o reducerecu 5.200 a numarului de angajati din Italia.

Unicredit se afla si pe piata din Romania din 2005, cand banca a achizitionat creditorul german HVB si a intrat pe pietele din Europa de Est.

#Unicredit pierderi trimestriale, #profit unicredit , #Profit