S&P a retrogradat UniCredit si Intesa Sanpaolo

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 11:30
1771 citiri
S&P a retrogradat UniCredit si Intesa Sanpaolo
UniCredit, retrogradata de S&P/ Sursa foto: Capital

Agentia de rating Standard & Poor's a retrogradat, vineri, 34 de banci italiene, inclusiv UniCredit si Intesa Sanpaolo, prezente si pe piata romaneasca.

Principalele motive ale scaderii ratingului sunt capacitatea redusa de a-si rostogoli datoriile si profitabilitatea scazuta estimata pentru perioada urmatoare, conform Reuters.

Miscarea vine dupa ce, luna trecuta, S&P a retrogradat datoriile suverane ale Italiei la BBB+, odata cu scaderea ratingului a inca opt state din zona euro.

S&P a declarat ca asa-numita "Apreciere a Riscului de Tara si a Industriei Bancare" s-a inrautatit, scazand de la grupa 4 la grupa 3, din 10 grupe, ceea ce reflecta viziunea din ce in ce mai negativa asupra sistemului bancar al Italiei.

"Vulnerabilitatea Italiei la riscurile financiare externe a crescut din cauza datoriei publice externe ridicate, ceea ce afecteaza capacitatea bancilor italiene de a-si rostogoli datoriile", mai spune S&P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retrogradare stat, #retrogradare banca, #agentie rating standard poors, #criza datorii europa, #retrogradare Unicredit , #stiri Unicredit Group