UniCredit a dat credite "europene" de 25 mil de euro IMM-urilor

Luni, 17 Iunie 2013, ora 12:08
1774 citiri
UniCredit a dat credite "europene" de 25 mil de euro IMM-urilor

UniCredit Tiriac Bank a finantat IMM-urile cu 25 de milioane de euro, bani europeni, prin intermediul initiativei Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises (JEREMIE), administrata de Fondul European de Investitii.

Acordate sub forma de imprumuturi cu conditii preferentiale, creditele au atins in prezent o absorbtie de circa 30% din valoarea acordului de garantare JEREMIE semnat cu FEI, care permite banciii sa aloce imprumuturi noi in valoare de 87,5 milioane de euro. Garantia JEREMIE acopera 80% din valoarea creditelor.

IMM-urile pot accesa credite in cuantum de maxim 1,875 milioane de euro sau echivalentul in lei, pentru minim un an si maxim sase ani.

Pana in prezent, circa 100 de IMM-uri au beneficiat de produsul cu garantie JEREMIE prin UniCredit Tiriac Bank, valoarea medie a imprumuturilor fiind de aproximativ 280.000 euro.

"Cele mai multe IMM-uri care au solicitat si au primit imprumuturi activeaza in domenii precum comertul en-gros, retail si productia de produse din hartie, metal si cauciuc (conform descrierilor CAEN). Aproximativ 50% din totalul fondurilor a fost absorbit de companii care isi desfasoara activitatea in Dolj (Craiova), Bihor (Oradea), Prahova (Ploiesti), Arges (Pitesti) si Botosani (Botosani)", potrivit reprezentantiilor UniCredit Tiriac Bank.

JEREMIE este o initiativa comunitara care urmareste cresterea accesului IMM-urilor la finantare prin intermediul instrumentelor financiare finantate din fondurile structurale.

In Romania, JEREMIE este finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013, finantata prin Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Unicredit credite IMM uri, #credit finantare IMM uri, #fonduri europene imm , #Investitii