UniCredit Tiriac Bank: Profit in scadere cu 19% in prima jumatate a anului

Vineri, 03 August 2012, ora 16:46
1632 citiri
UniCredit Tiriac Bank: Profit in scadere cu 19% in prima jumatate a anului

Profitul UniCredit Þiriac Bank a ajuns la 75 milioane de lei (17 milioane de euro) in primul semestru din acest an, ceea ce reprezinta o scadere de 19% fata de aceeasi perioada din 2011, cand acesta s-a cifrat la 51 milioane de lei.

Banca a realizat in prima jumatate a anului venituri totale de 591 milioane de lei (134,6 milioane euro), in scadere cu 1,7% fata de perioada similara a anului trecut.

In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au crescut cu 4% fata de perioada similara din 2012, pana la 312,7 milioane lei (71,2 milioane euro), se arata intr-un comunicat al bancii.

Activele institutiei de credit au atins 22,7 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lunii iunie, in crestere cu 10,8% fata de primele sase luni ale anului trecut, dar in scadere cu 0,7% fata de inceputul acestui an.

Valoarea creditelor acordate de UniCredit Tiriac Bank in primul semestru afost de 17,1 miliarde lei (19,3 miliarde lei incluzand imprumuturile externalizate), in crestere cu 18,4% fata de ptimul semestru din 2011.

"Astfel, portofoliul de credite al UniCredit Þiriac Bank a avansat de patru ori mai repede decat cel al intregului sistem bancar in primele sase luni din an, pe fondul majorarii cu 28% a portofoliului de imprumuturi pentru intreprinderile mici si mijlocii si cu 16% a creditelor acordate companiilor de talie medie", se mentioneaza in comunicat.

Depozitele clientilor au ajuns la 11,7 miliarde lei (2,63 miliarde euro), cu 29,8% peste nivelul inregistrat cu un an in urma.

Provizioanele pentru credite s-au redus cu 5%, rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) a fost de aproape 6%, ramanand la un nivel solid pe fondul conditiilor nefavorabile din piata, iar raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 52,9%.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin companiiile UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Integrated Solutions.

In luna iulie, Moody's a retrogradat ratingul a 13 banci italiene, printre care s-au numarat UniCredit si Intesa Sanpaolo. Ratingul UniCredit UniCredit a coborat cu doua trepte, de la A3 la Baa2.

UniCredit, Intesa Sanpaolo si alte 11 banci italiene, retrogradate de Moody's

#Unicredit Tiriac Bank profit, #Unicredit Tiriac rezultate financiare, #Unicredit Tiriac cifra afaceri 2012, #Unicredit Tiriac credite 2012 , #Rezultate financiare