A cincea licitatie City Mall, programata pe 30 iunie

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 10:57
1360 citiri
A cincea licitatie City Mall, programata pe 30 iunie

Lichidatorul City Mall din Bucuresti, Casa de Insolventa Transilvania, va organiza pe 30 iunie o noua licitatie de vanzare a centrului comercial, la un pret de 20,96 milioane de euro, dupa patru incercari esuate de valorificare a activului aflat in faliment, informeaza Mediafax.

City Mall a fost scos la vanzare prima data la 31 martie, la 33 milioane de euro, iar ulterior, din cauza ca niciun investitor nu a fost interesat sa cumpere centrul comercial, au fost organizate alte doua licitatii, astfel ca pretul a fost redus la 29,5 milioane de euro, respectiv 26,2 milioane de euro.

La cea de-a patra incercare de vanzare a mall-ului pretul de pornire a fost stabilit la 23,58 milioane euro.

Pentru licitatia de la sfarsitul lunii iunie, pretul a mai scazut cu circa 9% fata de cel stabilit la incercarea anterioara si cu aproape 40% fata de pretul initial.

Aceasta ar putea fi ultima incercare de vanzare a centrului comercial prin licitatie, lichidatorul avand in vedere, in cazul nevanzarii activului, schimbarea strategiei de valorificare.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006.

La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro.

Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro). City Mall are o suprafata construita de peste 31.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si trei etaje.

Zona comerciala are o suprafata de 14.348 metri patrati. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zona de cafenele si restaurante, precum si un cinematograf operat de compania City Cinema.

La sfarsitul lunii mai, reprezentantii lichidatorului apreciau ca vor reusi sa vanda mall-ul in 1-2 luni, deoarece pretul se apropie de cel la care sperau sa-l vanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#city mall, #licitatie, #vanzare centru comercial , #stiri Unicredit Tiriac