City Mall, neinteresant pentru investitori

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 12:33
1574 citiri
City Mall, neinteresant pentru investitori

Investitorii nu sunt interesati sa cumpere caietul de sarcini al City Mall, aflat in faliment si scos la licitatie de catre lichidatorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), care a programat o a doua licitatie, pe 20 aprilie, anunta Mediafax.

Surse din piata imobiliara au declarat agentiei MEDIAFAX ca nici pentru a doua licitatie nu a fost cumparat caietul de sarcini. Investitorii interesati aveau ca termen limita pentru depunerea documentatiei de licitatie data de 18 aprilie.

Pretul de vanzare a City Mall la a doua licitatie a fost stabilit la 29,5 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro cat voiau sa obtina lichidatorii centrului comercial la prima licitatie, din 31 martie, de care insa nu a fost interesat niciun investitor.

"Ne vom intalni saptamana aceasta cu creditorii sa discutam care va fi pasul urmator. S-ar putea decide chiar ca mall-ul sa nu mai fie vandut, sa fie pastrat in contul creantelor sau sa fie organizata o noua licitatie", a declarat agentiei MEDIAFAX, Radu Lotrean, partener al CITR.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006.

La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Potrivit tabelului preliminar de creante prezentat de administratorul judiciar, cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

In total, cele trei institutii de credit au imprumutat Victoria Holding cu 67,3 milioane de euro, pentru finantarea achizitiei centrului comercial si pentru constructia unei parcari.

Diferitii furnizori de servicii si alti parteneri de afaceri ai firmei, incadrati in categoria creditorilor chirografari (creditori pe baza unui act sub semnatura privata), care nu au garantii, au de recuperat 141,3 milioane lei (33 milioane de euro).

Printre acest tip de creditori inregistrati in tabelul preliminar al creantelor se numara APN European Retail Trust, proprietarul mall-ului, care are de recuperat 65 milioane de lei (15 milioane de euro), dar si firma Porolis Expert, parte a fondului, cu 67 milioane de lei (16 milioane de euro).

CITR anunta in februarie, cand a publicat data primei licitatii, ca mai multe fonduri de investitii, investitori din real estate si dezvoltatori de mall-uri si-au exprimat interesul de a participa la licitatie. Oferta de vanzare a fost promovata prin intermediul CB Richard Ellis Group si Colliers International.

#city mall, #invesitori, #licitatie, #city mall faliment, #licitatie city mall , #stiri Unicredit Tiriac