City Mall, scos la licitatie cu pret de pornire de 33 mil euro

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 11:47
1704 citiri
City Mall, scos la licitatie cu pret de pornire de 33 mil euro

Centrul comercial City Mall, aflat in procedura de faliment, va fi scos la licitatie la sfarsitul lunii martie, cu un pret de pornire de 33 milioane euro, potrivit Casei de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al centrului comercial, anunta Mediafax.

 

Potrivit CITR, in functie de cererea si oferta din aceasta licitatie, vor fi organizate alte licitatii pana in iunie. 

Licitatia va fi una cu strigare competitiva, pornind de la valorile aprobate de Comitetul Creditorilor. Alaturi de lichidatorul judiciar, care are atributia legala de vanzator, din comisia de licitatie vor face parte si reprezentanti ai celor mai importanti creditori, se arata intr-un comunicat al CITR.

"Desi societatea a intrat la cererea actionarilor direct in procedura simplificata a falimentului, impreuna cu creditorii am decis mentinerea activitatii curente «going concern» in incercarea de a pastra plusul de valoare al unui bussines in functiune. Astfel, acest activ se va vinde ca un bussines in viata, reprezentand o premiera in vanzarile de acest tip in Romania", a declarat, in comunicat, Radu Lotrean, managing partner CITR.

Reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania spun ca mai multe fonduri de investitii, investitori din real estate si dezvoltatori de mall-uri si-au exprimat interesul de a participa la licitatie.

Oferta de vanzare a fost promovata prin intermediul CB Richard Ellis Group si Colliers International. 

Principalele atuuri ale centrului comercial sunt pretul, pozitia, publicul tinta, existenta unui mix de chiriasi, precum si a unor interese expres exprimate de catre mari retaileri de a intra in City Mall, potrivit CITR.

"Exista un interes crescut din partea mai multor potentiali investitori, astfel ca suntem optimisti asupra faptului ca centrul comercial va fi vandut la un pret optim. Mai mult, conditiile prevazute in caietul de sarcini sunt usor de indeplinit deoarece dorim sa largim patura de eventuali investitori, nu sa o restrangem", a adaugat Radu Lotrean.

CITR mentioneaza ca exista disponibilitatea din partea bancilor creditoare de a finanta noii proprietari.

Recent, managementul City Mall a fost preluat de Coldwell Banker Affiliates pentru o mai buna organizare si exercitarea unui management eficient. Implicarea Coldwell Banker Affiliates of Romania in perioada post-vanzare va fi la latitudinea investitorului, se mai arata incomunicat.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a achita costurile financiare pe care le-a presupus achizitionarea City Mall in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Potrivit tabelului preliminar de creante prezentat de administratorul judiciar, cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

In total, cele trei institutii de credit au imprumutat Victoria Holding cu 67,3 milioane de euro, pentru finantarea achizitiei centrului comercial si pentru constructia unei parcari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#city mall, #insolventa , #stiri Unicredit Tiriac