Fitch confirma ratingul 'BBB' al UniCredit Tiriac Bank, cu perspectiva negativa

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 09:28
1320 citiri
Fitch confirma ratingul 'BBB' al UniCredit Tiriac Bank, cu perspectiva negativa

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul 'BBB' pentru credite pe termen lung in moneda straina al bancii UniCredit Tiriac Bank S.A., cu perspectiva negativa, precum si ratingul individual 'D', conform unui comunicat emis de Fitch, potrivit NewsIn.

Agentia a mai confirmat si ratingul 'F3' pentru credite pe termen scurt in moneda straina precum si ratingul de suport '2'.

Ratingul pentru creditele pe termen lung in moneda straina si ratingul de suport reflecta sprijinul pe care UniCredit Tiriac Bank il poate obtine de la banca mama, UniCredit S.p.A, prin intermediul subsidiarei UniCredit Bank Austria AG.

Aceste ratinguri ar putea fi afectate de reducerea abilitatii bancii mama de a oferi sprijin in caz de nevoie.

Ratingul creditelor pe termen lung este mentinut la nivelul actual de ratingul de tara 'BBB' al Romaniei, iar pespectiva ratingului bancii depinde de cea a ratingului suveran.

Ratingul individual reflecta deteriorarea calitatii activelor pe fondul inrautatirii situatiei economice si riscurilor asociate cu cresterea portofoliului de creditare, o proportie mare din aceste credite fiind in moneda straina.

Ca si in cazul altor banci romanesti, lichiditatea se mentine la un nivel adecvat, datorita masurilor de reglementare.

In ciuda generarii interne puternice de capital, rata totala a capitalului a scazut la 11,42% la finele lui 2008, de la 15,12%, la sfarsitul lui 2007, din cauza cresterii activelor riscante.

Estimarile mizeaza pe o crestere la 11,90%, la finele primei jumatati a acestui an.

Fitch subliniaza ca un nivel mai mare al capitalului ar oferi garantii mai mari impotriva riscurilor crescande din mediul operational.

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est.

Profitul net al Unicredit Tiriac Bank a avansat cu 68%, pana la 131 milioane lei (31 milioane euro) in primul trimestru al acestui an comparativ cu intervalul similar al anului trecut.

Volumul total al activelor a ajuns la 18,5 miliarde lei (4,4 miliarde euro) la finalul lunii martie a acestui an, in crestere cu 34% fata de 31 martie 2008. 

#fitch, # unicredit, # rating, # creditare, # active , #stiri Unicredit Tiriac