Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pioneer Investments lanseaza un fond inchis

Pioneer Investments lanseaza un fond inchis

Pioneer Investments lanseaza un fond nou, axat pe investitii in obligatiuni corporatiste din piete emergente, prin care spera sa stranga "cateva milioane de euro de la investitorii din Romania", a anuntat marti presedintele executiv al Pioneer Asset Management, Florin Dolea, transmite NewsIn.

La nivel global, marimea Fondului este estimata la aproximativ 500 milioane euro.

Fondul are o data de maturitate fixata la 30 decembrie 2016 si plateste un dividend tinta de 4,5% in euro in fiecare an pana la scadenta, dar managementul companiei isi rezerva dreptul de a adapta valoarea dividendului in orice moment, daca este necesar, in functie de conditiile de piata.

Perioada de subscriere in Pioneer Funds - Emerging Markets Corporate Bond 2016 este 25 aprilie - 6 iunie 2011, subscrierea realizandu-se in Romania exclusiv prin UniCredit Tiriac Bank.

Portofoliul fondului va fi investit in proportie de 25% in obligatiuni corporatiste
din piete emergente din clasa Investment Grade si 75% in obligatiuni corporatiste din piete emergente din clasa Non Investment Grade.

Suma minima de subscriere este de 1.000 de euro, iar comisionul de subscriere este de 2,5%.

Fondul percepe si un comision de rascumparare care este de 0% la maturitate si 1,5% inainte de maturitate. Acest comision reintra in fond, in beneficiul investitorilor existenti. Comisionul de administrare este de 1% pe an.

Dividendele anuale incasate sunt supuse impozitarii conform codului fiscal, cu 16%. La maturitate sau in cazul unei rascumparari inainte de termen se va aplica 16% pentru diferenta pozitiva dintre valoarea incasata si valoarea investita initial.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1179 ori