Pirelli RE doreste sa intre pe pietele din Turcia si Rusia

Luni, 23 Iulie 2007, ora 13:47
1163 citiri

Divizia de imobiliare a Pirelli,Pirelli RE, care a intrat pe piata romaneasca la jumatatea lunii iulie, se afla in cautare de parteneri pentru constructii de locuinte in Turcia si Rusia, unde compania se asteapta la profituri mai mari decat cele din vestul Europei, relateaza Turkish Daily News.

"Incepem evaluarile acum pentru ca, in cazul in care va trebui sa facem ceva in 2008, sa putem face", a declarat directorul executiv al Pirelli RE, Carlo Puri Negri. "Acestea sunt tari in care nu cumperi cladiri deja construite. Le construiesti", a mai spus Negri.

Pirelli Real Estate, al carei principal domeniu de activitate consta in inchirierea si administrarea birourilor si depozitelor, a realizat deja cateva parteneriate in Romania, Polonia si Bulgaria, iar la mijlocul lunii iulie a semnat un protocol pentru a cumpara 27.000 de apartamente in Germania, impreuna cu un partener, pentru a creste numarul de cladiri administrate la o valoare de trei miliarde de euro, in acest stat.

"Compania planuieste sa-si combine afacerile in Germania si ia in considerare investitii, in viitor, in aceasta tara", a declarat Puri Negri. El a mai spus ca sunt aproape finalizate proiecte interesante, in Germania, pe partea de retail, dar si spatii pentru birouri. "Germania este de asemenea interesanta pentru proprietatile comerciale", a adaugat directorul executiv al Pirelli RE.

"Este deja tarziu pentru a intra in vestul Europei", a opinat Puri Negri, care a adaugat ca Pirelli RE nu va investi in state ca Spania, Austria si Cehia.

Pirelli RE, divizia de imobiliare a grupului italian, a intrat pe piata romaneasca in 18 iulie printr-un parteneriat incheiat cu UniCredit Tiriac Bank. Pirelli RE isi propune sa devina liderul pietei imobiliare, anunta un comunicat al companiei.

Pirelli RE a incheiat un joint-venture cu UniCredit Tiriac Bank, unde Pirelli detine 80%, iar institutia bancara, restul de 20%.

Pirelli RE Romania se va concentra atat asupra dezvoltarii unor platforme locale de gestionare a activelor si de servicii specializate, cat si asupra atragerii de capital de la companii straine din domeniul financiar pentru investitii in diverse sectoare imobiliare, cu accent deosebit pe proiectele de dezvoltare rezidentiala, mai preciza comunicatul.

Pirelli RE Romania va gestiona si dezvolta zone si proprietati, furnizand servicii specializate atat pentru clientii proprii, cat si pentru cei ai unor terte parti.

Pirelli RE este unul din cei mai importanti jucatori de pe piata imobiliara din Europa, gestionand active care depasesc 14,5 miliarde euro. Pirelli RE este o companie de management care gestioneaza fonduri cu scopuri speciale si vehicule de investitii, detinatoare de proprietati imobiliare, precum si de portofolii de imprumuturi non-performante. Pirelli RE opereaza in Italia - cu sedii la Milano, Roma si Napoli - in Germania si Polonia, avand in total peste 2.500 angajati. Listata la bursa din iunie 2002, compania este controlata de Pirelli & C. SpA cu o participatiune de 50,3%.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)


Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...