Presedintele Unicredit: Ne asteapta falimente majore

Duminica, 09 August 2009, ora 23:32
1753 citiri
Presedintele Unicredit: Ne asteapta falimente majore

Sistemul bancar va resimti in semestrul al doilea o presiune mai mare din cauza creditelor neperformante, in contextul in care multe societati si-au consumat rezervele, iar falimentele majore nu vor intarzia sa apara, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

"Cred ca la nivelul sistemului bancar va fi o presiune mai mare in semestrul al doilea in ceea ce priveste creditele neperformante, din cauza ca multe societati si-au consumat rezervele si deja incep sa aiba probleme. De asemenea, daca ne uitam in prima jumatate a anului nu au existat falimente majore, ceea ce inseamna ca pe masura ce inaintam in criza acestea trebuie sa apara", a afirmat Radu.

El anticipeaza ca provizioanele pentru intreg sistemul bancar vor creste in semestrul al doilea, chiar mai accelerat decat in prima jumatate din 2009.

Totodata, Radu a precizat ca UniCredit Tiriac Bank nu are nevoie de majorari suplimentare de capital, chiar si in scenariul cel mai nefavorabil luat in calcul de FMI si Banca Mondiala pentru testele de stress.

Oficialul UniCredit Tiriac Bank a aratat ca sectoarele care sunt mai putin afectate de criza actuala sunt cel farmaceutic, cel alimentar in general si segmentul de bauturi.

"In mod clar vad revenirea cresterii economice legata de exporturi si cred ca acesta va fi declansatorul reluarii evolutiei economice pe un trend pozitiv, in contextul in care statele din UE vor iesi din criza inaintea Romaniei", considera presedintele UniCredit Tiriac Bank.

In ceea ce priveste situatia UniCredit Tiriac Bank, Radu a precizat ca banca a parcurs un proces prin care a modificat structura organizationala pentru imbunatatirea acesteia. "Am urmarit doua prioritati in imbunatatirea structurii operationale.

Prima este apropierea de client, unde am vizat in special cresterea calitatii produselor si reducerea numarului de niveluri ale procesului decizional in relatia cu clientul, tocmai pentru a diminua timpul de raspuns.

Cea de-a doua prioritate este cresterea eficientei operatiunilor si in cadrul acesteia, de exemplu, am redus documentatia necesara", a explicat presedintele UniCredit.

El a spus ca reducerea personalului cu 196 de persoane in primul semestru al acestui an, de la 3.297 angajati la 31 decembrie la 3.101 salariati, a fost realizata prin inghetarea angajarilor, care are legatura cu programul bancii de reducere a costurilor. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#unicredit, #falimente, #criza , #stiri Unicredit Tiriac