Prima Casa 2: Unicredit Tiriac incepe sa acorde credite

Vineri, 05 Martie 2010, ora 10:40
2110 citiri
Prima Casa 2: Unicredit Tiriac incepe sa acorde credite

UniCredit Tiriac Bank a primit de la Fondul de Garantare un plafon de circa 16 milioane euro in noua etapa a programului Prima Casa, iar oferta bancii va fi disponibila de saptamana viitoare in toate sucursalele sale, a anuntat vineri banca.

Joi, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), prin care statul deruleaza schema de garantii de stat pentru acest program, a anuntat ca 21 de banci au trimis oferte pentru a doua etapa a programului Prima Casa, valoarea totala a plafonului solicitat depasind cu aproximativ 50% plafonul total alocat pentru 2010, de 700 milioane euro.

Deoarece plafonul alocat a fost suprasubscris de catre banci, repartizarea acestuia s-a realizat proportional cu nivelul subscrierilor.

In urma operatiunii, UniCredit Tiriac Bank a primit in final un plafon de 16,17 milioane euro, anunta joi Fondul.

In cazul UniCredit, oferta de credite prin Prima Casa presupune aceleasi costuri pentru clienti ca anul trecut: dobanda Euribor la trei luni plus o marja de 4%, pentru imprumuturi in euro, si Robor la trei luni plus 2,5%, la creditele in lei.

Banca nu percepe comision de acordare a creditului si nici comision de rambursare anticipata. In ceea ce priveste comisionul de gestiune catre Fondul de Garantare, UniCredit Tiriac il defalcheaza in comisioane lunare de 0,03% la soldul creditului, "astfel rezultand costul standard, perceput de toate bancile participante la program, de 0,37% pe an", potrivit comunicatului.

#prima, #casa, #unicredit, #tiriac, #credite , #stiri Unicredit Tiriac