Radu, UniCredit: Vrem sa capitalizam profitul din 2010

Joi, 03 Februarie 2011, ora 16:06
2053 citiri

Conducerea executiva a UniCredit Tiriac Bank vrea ca profitul obtinut in 2010 sa fie capitalizat, dar consiliul de supraveghere va decide daca va propune aceasta masura actionarilor, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al bancii, Rasvan Radu.

"UniCredit Tiriac Bank a incheiat anul trecut pe profit. Nu am discutat capitalizarea profitului din 2010 cu actionarii, in principiu am vrea sa realizam acest lucru, dar decizia de a propune aceasta masura actionarilor va fi luata de consiliul de supraveghere", a spus Radu.

El a mentionat ca banca este, din punctul de vedere al profitabilitatii, foarte aproape de scenariul pe care si l-a propus.

"Intr-adevar, veniturile sunt mai mici, dar am redus foarte mult si costurile.

Tocmai datorita costurilor reduse din acest moment exista o oportunitate de crestere, data si de faptul ca multi dintre competitorii nostri nu mai au puterea sa creasca si de aceea vrem sa ocupam noi acest spatiu", a continuat seful UniCredit Tiriac Bank.

UniCredit Tiriac Bank a devenit operationala in 2007, dupa finalizarea procesului de fuziune intre HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, iar in urmatorii ani profitul a fost in mod constant reinvestit.

Oficiali ai grupului italian UniCredit au aratat in mai multe randuri ca exista un plan de deschidere a 300 de sucursale in Romania, dar extinderea retelei teritoriale se va relua imediat ce situatia economica se va imbunatati.

"Semnele pentru reluarea accelerata a extinderii retelei teritoriale ar fi cresterea economica pozitiva, cresterea volumului de credite si al economisirii, aceleasi pentru toti jucatorii din piata.

Momentan, inca din acest an prevedem o extindere a prezentei teritoriale, dar mai modesta, cu pana in 50 de sucursale, acest proces urmand sa fie inceput spre sfarsitul anului, cand vom intelege mai bine spre ce ne indreptam", a spus Radu.

El a mentionat ca grupul a facut foarte multe achizitii in trecut, a avut un model de crestere bazat pe achizitii, si crede ca in prezent banca este suficient de matura pentru a se dezvolta organic.

"Am experimentat deja aceasta dezvoltare organica in 2008, cand am deschis 100 de sucursale noi, aproape dubland reteaua de retail", a precizat Radu.

Totodata, seful UniCredit Tiriac Bank apreciaza ca estimarea de crestere economica de 1,5% in acest an este realista daca vor fi facuti "pasii necesari", adica investitii ale statului, plata datoriilor de catre stat, demararea unor proiecte in parteneriat public-privat, utilizarea fondurilor europene si reducerea economiei gri.

"De toate aceste lucruri vorbim de foarte mult timp si nu s-a vazut un progres semnificativ, dar cred ca anul acesta sunt sanse mai mari sa se realizeze pentru ca focusul autoritatilor s-a mutat sau se va muta din zona de ajustare bugetara, care in mare parte poate fi incheiata in prima parte a anului, catre zona de stimulare a cresterii.

Totusi, proiectele sau investitiile pentru stimularea cresterii nu se pot face de pe azi pe maine, deci pentru ca acestea sa aiba efecte de multiplicare in anul in curs, trebuie incepute foarte devreme", a afirmat Radu.

El a mentionat ca sectorul energetic, care a atras deja finantari mari, va continua sa joace in acest an un rol foarte important, si ca industria metalurgica, cea chimica si cea a constructiilor de masini au inregistrat deja evolutii bune.

"Un rol foarte important il joaca cei doi mari constructori, Ford si Renault, dar din nou cred ca rolul lor pozitiv este si poate fi limitat si mai mult de dezvoltarea infrastructurii.

Cred ca este foarte important atat volumul investitiilor statului in infrastructura, dar si directia catre care se indreapta.

Trebuie definit care sunt punctele de interes strategic si investitiile trebuie canalizate in aceste directii, pentru ca au existat si in anii trecuti investitii in infrastructura, dar din punctul meu de vedere au fost putin vizibile si nu au avut rol multiplicator in economie", a explicat directorul general al UniCredit Tiriac Bank. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#unicredit tiriac bank, # profit, # capitalizarea profitului , #stiri Unicredit Tiriac