Romanii intarzie tot mai mult cu plata ratelor la banca

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 09:54
1170 citiri
Romanii intarzie tot mai mult cu plata ratelor la banca

Numarul romanilor care au restante la banci a crescut de trei ori din iunie 2008 pana la finalul lui ianuarie anul acesta, se afirma intr-un studiu publicat de UniCredit Tiriac Bank.

Daca in iunie 2008, 0,6 la suta din creditele ipotecare inregistrasera intarzieri la plata, in noiembrie procentul era de 0,8. La sfarsitul primei luni din 2009 ponderea intarzierilor a crescut iar, anunta Realitatea Tv.

Numarul celor care au intarziat cu plata ratelor la creditele ipotecare a crescut din cauza majorarii ratelor si a inmultirii numarului de someri.

De cealalta parte a baricadei, dobanzile s-au dublat, la fel si ratele bancare, iar bancherii sunt mai zgarciti ca niciodata si refuza cele mai multe dintre dosare.

Cei mai dezavantajati sunt cei care au credite in euro. In acest an, dobanzile s-au dublat, iar pentru un imprumut de 10.000 de euro, rata depaseste in prezent 200 de euro.

Pe langa aceste cresteri, clientii au scos si mai multi bani din buzunare ca urmare a cotatiilor ridicate atinse de moneda europeana.

#plata, # rate, # dobanzi, # majorare, # credite , #stiri Unicredit Tiriac