Tinerii care vor sa lucreze in banci au la dispozitie 3.000 de slujbe la targul BankingJobs

Joi, 17 Aprilie 2008, ora 11:28
968 citiri
Tinerii care vor sa lucreze in banci au la dispozitie 3.000 de slujbe la targul BankingJobs

Studentii sau absolventii de facultati cu profil economic si tinerii cu experienta in domeniul bancar, sau cei care vor sa-si construiasca o cariera intr-o banca, au la dispozitie aproximativ 3.000 de locuri de munca la targul de joburi din sistemul financiar-bancar "BankingJobs".Potrivit organizatorilor, la targul care se desfasoara in perioada 17-19 aprilie, la Institutul Bancar Roman, participa 13 dintre cele mai importante banci de pe piata romaneasca si doua societati de recuperare creante.


Locurile de munca oferite de banci sunt pentru studentii sau tinerii fara experienta in domeniul financiar-bncar (pozitii de entry-level), dar si pentru cei care au mai lucrat in domeniu si care vor sa ocupe posturi de middle-management.


Presedintele Institutului Bancar Roman, Petru Rares, a explicat ca sistemul bancar, si in Romania, si la nivel mondial, trece printr-o criza structurala, din cauza lipsei de personal, criza care se va resimti si mai acut in urmatorii ani, in conditiile in care bancile sunt intr-o dezvoltare continua. Rares a spus ca, in ianuarie, existau 66.000 de angajati in bancile din Romania si estimeaza ca numarul acestora va ajunge la 70.000 pana la sfarsitul anului. Numai in ultimii doi ani, peste 13.000 de angajati au intrat in sistem.


Potrivit vicepresedintelui CEC, Cristian Tudorancea, daca in urma cu doi ani fluctuatia de personal specializat in sistemul bancar era de aproximativ 13%, in prezent aceasta s-a dublat, ajungind la 26%. De asemenea, deficitul de specialisti cu o experienta de 2-8 ani, este "foarte mare", iar angajatorii isi vaneaza unii altora specialistii.


In opinia lui Tudorancea, bancile trebuie sa dezvolte strategii de pregatire si de fidelizare a personalului si sa pregateasca, prin programe specializate, specialisti de nisa si cu inalta calificare. Totodata, trebuie dezvoltate metode de recrutare noi, iar politicile de compensatii si beneficii vor face diferenta intre angajatori.


Bancile cel mai bine reprezentate la targ sunt BRD-Groupe Societe Generale si UniCredit Tiriac Bank, institutii care scot la concurs cate o mie de posturi, disponibile in toata tara.


Potrivit reprezentantilor BRD, oferta bancii se adreseaza proaspetilor absolventi, tinerilor debutanti si candidatilor la posturile de specialisti in toate domeniile (comercial, finante, gestiune riscuri, IT). Direcorul de resurse umane al bancii, Adela Jansen, a spus ca BRD a angajat peste 6.000 de persoane, in ultimii patru ani, din care cate 2.000 in ultimii doi ani.


Targul "BankingJobs" are loc la Institutul Bancar Roman (strada Negru Voda, nr.3, sector 3), intrarea este libera, iar programul de vizitare este intre orele 11.00 si 19.00, pe 17 si 18 aprilie, si intre 10.00 si 17.00, pe 19 aprilie.