Ultra Pro Computers este la un pas de faliment

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 09:14
2852 citiri
Ultra Pro Computers este la un pas de faliment

Datoriile neachitate la banci si furnizori, care totalizeaza peste 15 milioane de euro, au impins K Tech Electronics, compania care detine lantul de magazine IT Ultra Pro Computers, in pragul falimentului.

Mai bine de doua treimi din aceasta suma este reprezentata de creditele bancare contractate de K Tech Electronics pentru dezvoltarea afacerii si garantate cu stocuri si cu proprietati imobiliare care intre timp si-au pierdut mult din valoare, pe fondul declinului economic, scrie Business Magazin.

K Tech a ajuns in incapacitate de plata atat din lipsa lichiditatilor, cat si din cauza vanzarilor in scadere abrupta in ultima perioada. Afacerile companiei au inregistrat o crestere usoara anul trecut, pana la aproape 80 de milioane de euro, din care in jur de 1-2% a fost pierdere neta, dar in primele luni din 2009 scaderea a fost chiar mai mare de 50% comparativ cu perioada similara din anul precedent.

Dupa ce au intarziat cu plata datoriilor mai bine de 30 de zile, bancile creditoare, in frunte cu UniCredit Tiriac - la care retailerul IT are o datorie de 7 milioane de euro, au treaca la executarea silita a K Tech Electronics.

UniCredit Tiriac Bank, Citibank, Alpha Bank, Banca Transilvania, BCR, Banca Romaneasca si BRD au castigat dreptul de a pune sechestru pe depozitele companiei de retail IT - unul situat in parcul Key Logistic Center, iar celalalt in sediul central al companiei din complexul APACA -, putand folosi stocurile evaluate la aproximativ 5 milioane de euro pentru a-si recupera o parte din creante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#credite, #datorii, #faliment, #magazine, #pro, #ultra , #stiri Unicredit Tiriac