UniCredit: Economia Romaniei isi va reveni in 2010

Vineri, 15 Mai 2009, ora 11:37
1284 citiri
UniCredit: Economia Romaniei isi va reveni in 2010

Economia Romaniei isi va reveni in 2010, nefiind atat de afectata de criza, iar finantarile externe sunt mai stabile decat in alte tari, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Martin Mayr, seful centrului de competenta in privinta energiei regenerabile din UniCredit Leasing Spa.

Oficialii bancii italiene sustin vineri o conferinta de presa pe tema finantarii proiectelor de productie a energiei din surse regenerabile in Romania, informeaza Mediafax.

Mayr a adaugat ca estimarile bancii indica o scadere a Prodului Intern Brut (PIB) al Romaniei cu 4% in acest an si o crestere de 1% in 2010.

PIB-ul Romaniei s-a contractat cu 6,4% in primul trimestru din 2009, comparativ cu perioada similara a anului trecut, si a scazut, conform datelor ajustate sezonier, cu 2,6% fata de trimestrul patru, potrivit INS, iar economia a intrat tehnic in recesiune.

Comisia Nationala de Prognoza anticipeaza pentru acest an o reducere a PIB in termeni reali de 4%, prognoza fiind similara cu cele ale FMI si ale Comisiei Europene. Pentru 2010, autoritatile estimeaza o crestere economica de 0,1%.

Pe de alta parte, UniCredit vede un curs de schimb mediu de 4,39 de lei/euro in acest an.

In privinta finantarilor proiectelor de investitii in energia regenerabila in Romania, banca asteapta o stabilizare a legislatiei in acest sector.

"Este singurul domeniu fara riscuri pe care suntem dispusi sa-l finantam. Nu am finantat niciun proiect pana acum in Romania, dar suntem in discutii cu unii investitori. Asteptam o legislatie mai stabila", a afirmat Melih Mengu, vicepresedinte corporate banking al UniCredit Tiriac Bank.

Grupul UniCredit a obtinut in Romania in primele trei luni ale acestui an un profit de 36 milioane euro, in crestere cu 39,1% fata de perioada similara din 2008, in contextul majorarii veniturilor operationale cu 21,3%, la 79 milioane euro.

UniCredit avea in Romania la finele lunii martie un numar de 260 de sucursale.

Grupul detine in Romania Unicredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management, Pioneer Asset Management si CA IB Romania.

Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
Florin Jianu (CNIPMMR): mediul de afaceri e in secolul 21, dar politicile publice din Romania au ramas in urma
In opinia lui Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), mediul de afaceri din Romania este in secolul 21, dar politicile publice sunt in secolul 20, de...
România are 20 de miliarde de euro din PNNR. Banii trebuie cheltuiți până în august 2026
România are 20 de miliarde de euro din PNNR. Banii trebuie cheltuiți până în august 2026
Toate proiectele din PNRR trebuie să fie încheiate până în august 2026, dar multe investiții în energie sunt întârziate, a declarat ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian...
#Unicredit, #economie, #Romania, #finantari, #energie , #stiri Unicredit Tiriac