UniCredit: inflatie de 4,7%, pana la sfarsitul anului, in Romania

Vineri, 25 Martie 2011, ora 16:10
1263 citiri
UniCredit: inflatie de 4,7%, pana la sfarsitul anului, in Romania

Grupul UniCredit si-a revizuit in crestere prognoza de inflatie pentru finalul lui 2011, de la 4,2% la 4,7% si anticipeaza mentinerea actualului nivel al dobanzii de politica monetara pana la sfarsitul acestui an, arata raportul publicat vineri de banca, transmite NewsIn.

"Ne-am ajustat in sus asteptarile privind inflatia la final de perioada pentru 2011 fata de anul precedent la 4,7%, peste banda tinita de banca centrala, de 3% plus/minus 1%", precizeaza economistul-sef al UniCredit Tiriac Bank, Rozalia Pal.

Raportul UniCredit precizeaza ca efectul majorarii TVA de anul trecut va disparea, dar evidentiaza alte pericole pentru inflatie precum cresterea preturilor la alimente si petrol pe pietele internationale care nu va permite, cel mai probabil, ca BNR sa atinga tinta de inflatie.

In linie cu logica sistemului de tintire a inflatiei, economistii UniCredit si-au schimbat asteptarile privind o reducere a dobanzii cheie si vad mentinerea acesteia pana la finele anului la 6,25%, fata de 5,5% in raportul anterior.

De asemenea, economistii UniCredit anticipeaza pentru finalul anului 2012 o dobanda cheie a bancii centrale de 5,5%, fata de 4,5% anterior.

#unicredit, #inflatie, #prognoza de inflatie , #stiri Unicredit Tiriac