UniCredit: Nu este o prioritate acordarea de dividende in Romania

Luni, 06 Iunie 2011, ora 17:29
2185 citiri
UniCredit: Nu este o prioritate acordarea de dividende in Romania

Roberto Nicastro, directorul general al grupului italian UniCredit, sustine ca nu este o prioritate acordarea de dividende in Romania si a tinut sa precizeze ca nu anticipeaza schimbarea actionariatului, in conditiile in care "relatia cu Ion Tiriac este excelenta". potrivit spuselor sale.

Nu este o prioritate acordarea de dividende in Romania. Suntem intr-o faza de investitii, deci orice venituri sunt necesare pentru a sustine o crestere suplimentara vor fi disponibile. Este mereu un moment pentru investitii si unul pentru a recupera investitiile.

Cred ca este inca este un moment pentru investitii", a spus Nicastro in cadrul unei intalniri organizate la Milano cu mai multi jurnalisti din Romania.

Anul trecut, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro), potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 47,9% fata de 2009, pe fondul cresterii costului de risc.

Dupa primul trimestru din acest an, banca a obtinut un profit net de 34 milioane de lei, potrivit IFRS, in scadere cu 47% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul prelungirii recesiunii si restrangerii marjelor.

Nicastro a mentionat ca UniCredit Tiriac Bank nu este singura situatie in care UniCredit detine participatia majoritara, un caz similar fiind in Turcia, si ca relatia cu omul de afaceri Ion Tiriac este una excelenta.

"In acest moment nu vedem nevoia unor schimbari in actionariat si continuam sa vorbim, sa schimbam opinii despre viitor pentru a avea o relatie stabila", a afirmat Nicastro, intrebat daca Ion Tiriac va putea sa sustina in continuare banca, astfel incat, pe viitor, solvabilitatea sa ramana adecvata.

Intrebat despre cat de multi bani este dispus UniCredit sa investeasca in Romania, Nicastro a spus ca nu exista o cifra bugetata si ca suma finala va depinde de strategia de crestere a bancii.

"Daca deschidem 50 de sucursale si crestem creditele cu 10%, investitia va fi de aproximativ 50 milioane euro. Daca maine dimineta ne trezim cu o oportunitate de achizitie a unei banci si ne place, atunci suma ar putea fi semnificativ mai mare.

Acesta este o situatie ipotetica. Vad cu usurinta realizarea de investitii de de 50-100 milion euro in urmatorii trei ani in Romania. 

Suntem acum locul 7 in Romania si ne-ar placea ca la un moment dat sa intram in top 3, dar depinde foarte mult de oportunitatile pe care le avem", a continuat oficialul UniCredit.

Totodata, el a spus ca grupul italian are o "dorinta foarte puternica" de a creste pozitia pe piata din Romania.

"Ne dorim mult sa crestem pozitia pe care o avem in Romania. In mod tipic, crestem prin majorarea retelei teritoriale. Nu voi exclude potentiale achizitii daca exista o oportunitate potrivita, ceea ce reprezinta o chestiune de pret, de calitate a activelor care sunt disponibile. Vorbind in general, a creste mai mult in Romania este in mod clar in agenda noastra", a aratat Nicastro.

El considera ca nu exista riscuri semnificative pe termen scurt pentru piata bancara romaneasca si spune ca cea mai mare temere pentru economia locala este legata de evolutia economiei europene in general.

Pe de alta parte, oficialul UniCredit a declarat ca expunerea grupului italian pe Grecia este redusa, de pana la un miliard de euro, suma aproape irelevanta avand in vedere valoarea totala a activelor UniCredit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#unicredit actionariat, #acordare dividende , #stiri Unicredit Tiriac