UniCredit Tiriac Bank, profit net de 215 mil lei in primele noua luni

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 10:56
1212 citiri
UniCredit Tiriac Bank, profit net de 215 mil lei in primele noua luni

UniCredit Tiriac Bank a afisat un profit net de 215 milioane lei (52 milioane euro) potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS) in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 15% fata de rezultatul obtinut in intervalul similar al anului trecut, a anuntat miercuri banca, transmite NewsIn.

Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 12,4%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 1,5%.

Banca a inregistrat venituri de 1,023 miliarde lei (245 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 15% fata de intervalul similar al lui 2009.

Cheltuielile operationale au crescut cu 1% fata de primele noua luni ale anului trecut. Raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 41,8%.

Rata solvabilitatii se plaseaza la nivelul confortabil, de 12,6% potrivit RAS.

"Masurile de consolidare fiscala adoptate la jumatatea acestui an, desi erau necesare, au avut un impact negativ semnificativ asupra consumului, investitiilor si evolutiei economice in general.

Recesiunea prelungita si scaderea veniturilor in randul populatiei au efecte severe asupra sistemului bancar, in termeni de calitate a activelor si venituri", a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Volumul activelor a ajuns la 20,2 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lunii septembrie a acestui an, in crestere cu 1,2% fata de 30 septembrie 2009.

Portofoliul de credite din bilant a crescut cu 13% de la inceputul anului, pana la 13,3 miliarde lei (3,1 miliarde euro), rata peste media sistemului bancar.

Depozitele clientilor s-au plasat la 9,5 miliarde lei (2,2 miliarde euro). Riscul de credit a urcat, dar ramane in continuare sub media sistemului bancar, in conditiile in care intarzierile mai mari de 90 de zile la plata ratelor au ajuns la 11,5%. Acoperirea cu provizioane a portofoliului a crescut la 7,1% potrivit IFRS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#bank, #profit, #tiriac, #unicredit , #stiri Unicredit Tiriac