UniCredit Tiriac Bank, profitul net redus la jumatate in T1

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 13:36
1337 citiri
UniCredit Tiriac Bank, profitul net redus la jumatate in T1

Profitul net al UniCredit Tiriac Bank s-a plasat la 64 milioane lei (16 milioane euro) in primul trimestru din 2010, potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), cu aproximativ 50% sub nivelul raportat in intervalul similar al anului trecut, a anuntat miercuri banca, transmite NewsIn.

Profitul net conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS) a fost de 61 milioane lei in primele trei luni din 2010.

Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) este de 11,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) este 1,3%.

Banca a raportat venituri de 310 milioane lei in primul trimestru din 2010, in scadere cu 8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut in conditiile realizarii unor venituri exceptionale din trading anul trecut, in contextul volatilitatii pietei.

Cheltuielile operationale au scazut cu 3%, iar raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, pana la 44,9%.

Solvabilitatea se plaseaza la un nivel de 12,83% potrivit RAS, sub media de 14,73 % din sistemul bancar anuntata de Banca Nationala a Romaniei, dupa reinvestirea integrala a profitului net aferent anului 2009.

Profitul operational net acopera de 1,8 ori provizioanele nete pentru primul trimestru, in conditiile in care acestea din urma au crescut cu aproape 150% fata de T1 2009.

"Contextul de piata a fost dificil pentru sistemul bancar, in conditiile in care economia Romaniei a ramas in recesiune in primul trimestru. Riscul de credit a continuat sa creasca, alimentat de numarul mai mare al cazurilor de neplata in randul companiilor.

Consideram ca evolutia noastra este satisfacatoare in aceste conditii si asteptam semnele redresarii, in a doua jumatate a acestui an", a declarat CEO al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

Volumul total al activelor bilantiere a ajuns la 20 miliarde lei (5,1 miliarde euro), in crestere cu 8,5% fata de sfarsitul lui martie 2009 si la acelasi nivel cu sfarsitul anului trecut. Soldul creditelor a crescut cu 5,1% de la inceputul anului.

Depozitele atrase de la clienti au ajuns la 10 miliarde lei, cu 5% sub nivelul de la finalul lui 2009. Creditele cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile s-au plasat la 7,4% din sold la finalul lui martie 2010.

Acoperirea cu provizioane a crescut la 5,4% potrivit IFRS si la 8,1% conform RAS.

Volumul total al activelor consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing a fost de 23 miliarde lei la finalul lui martie 2010, nivel constant comparativ cu anul trecut. Capitalul social al bancii este de 2,3 miliarde lei. Profitul net consolidat al grupului a fost de 60,3 milioane lei in primul trimestru.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#unicredit, #tiriac, #bank, #profit , #stiri Unicredit Tiriac