UniCredit Tiriac Bank va investi 600.000 euro pentru transferul la cardurile cu cip

Marti, 14 Iulie 2009, ora 12:22
1607 citiri
UniCredit Tiriac Bank va investi 600.000 euro pentru transferul la cardurile cu cip

UniCredit Tiriac Bank va investi 600.000 euro in 2009 si 2010 pentru transferul cardurilor de la tehnologia cu banda magnetica la cea cu memorie cip (EMV) si va emite de la inceputul anului viitor numai acest tip de instrumente de plata, a declarat Cristian Bejan, seful pentru carduri al bancii.

"Proiectul de migrare la cardurile cu cip a inceput spre sfarsitul anului trecut si previzionam cheltuieli de circa 600.000 de euro pentru 2009 si 2010, care includ costurile cu servicii de instalare si configurare, echipamente de personalizare si de criptare, licente, certificari si stocul de carduri cu cip, respectiv cantitatea care se estimeaza a fi necesara pentru doi ani, deci pana in iunie 2011", a declarat, pentru MEDIAFAX, Bejan, seful departamentului de carduri din cadrul UniCredit Tiriac Bank.

El a precizat ca suma nu include costurile cu modernizarea bancomatelor si a terminalelor electronice instalate la comercianti (POS-uri). "UniCredit Tiriac Bank emite deja zece tipuri de carduri cu cip din iunie 2009, iar pana la sfarsitul lunii octombrie vor migra si Visa Electron si Maestro.

Cele 12 produse reprezinta peste 95% din portofoliul de carduri al bancii si estimam ca vom emite doar carduri cu cip de la inceputul anului 2010", a spus Bejan.

El estimeaza ca, pana la finele acestui an, 23-24% din carduri vor fi cu cip, iar raportul se va majora la 70-75% in decembrie 2010.

"Ne propunem ca toate cardurile UniCredit Tiriac Bank sa migreze catre cip pana la sfarsitul anului 2011", a mentionat Bejan.

Acesta a mai aratat ca banca vrea ca prin migrarea la tehnologia EMV sa revigoreze sentimentul de siguranta in utilizarea cardurilor, respectiv sa incurajeze clientii sa aiba incredere in plata cu cardul.

Bejan nu a furnizat date privind numarul de carduri pe care banca vrea sa il aiba in portofoliu la finele acestui an, dar a mentionat ca vor mai exista lansari de produse pentru persoanele fizice si vor fi adaugate beneficii suplimentare cardurilor pentru persoanele juridice.

UniCredit Tiriac Bank a anuntat in iulie introducerea tehnologiei bazate pe cip pentru zece tipuri de carduri de debit si de credit din portofoliul actual.

Bancomatele UniCredit Tiriac Bank accepta carduri cu cip din martie 2008, iar migrarea POS-urilor la acceptarea cardurilor cu cip este in curs de desfasurare.

Banca, parte din grupul UniCredit, are in prezent circa 600.000 de clienti si o retea teritoriala formata din 245 de sucursale.

Institutia furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Processes and Administration.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#bancomat, #carduri, #cip, #pos, #unicredit , #stiri Unicredit Tiriac