UniCredit Tiriac Bank va stabili gradul maxim de indatorare pentru fiecare client in parte

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 09:20
2790 citiri
UniCredit Tiriac Bank va stabili gradul maxim de indatorare pentru fiecare client in parte

UniCredit Tiriac Bank va stabili gradul maxim de indatorare pentru fiecare client in parte si va continua sa finanteze maximum 85% din pretul de cumparare al unei proprietatii prin credite ipotecare, odata cu aplicarea noilor norme de creditare, a anuntat banca intr-un comunicat. UniCredit Tiriac Bank a primit miercuri avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru noile norme de creditare, dar "intrucat banca a avut conditii prudente in acordarea creditelor si anterior acestor modificari, noile norme vor avea un impact redus asupra clientilor bancii", se arata in comunicatul transmis joi seara de banca.


In vederea limitarii riscului de creditare, UniCredit Tiriac Bank va stabili gradul maxim de indatorare pentru fiecare client in parte, in functie de scoring-ul acestuia (o evaluare pe baza informatiilor socio-demografice), dar si in functie de destinatia creditului (de consum, ipotecar etc), de valuta pentru care opteaza si de perioada de acordare.


"Creditul e un parteneriat intre client si banca, de cele mai multe ori o relatie pe termen lung. In acest parteneriat, este important ca suma acordata sa aduca clientului o imbunatatire a calitatii vietii, insa in conditii care sa-l protejeze impotriva mai multor factori, printre care volatilitatea cursului valutar sau modificari ale dobanzilor", a spus vicepresedintele UniCredit Tiriac Bank responsabil de divizia de retail, Zoltan Major.


Pentru creditele garantate cu ipoteca destinate investitiilor imobiliare si pentru creditul personal cu ipoteca, nu exista modificari, UniCredit Tiriac Bank finantand in continuare maximum 85% din pretul de cumparare al proprietatii ce urmeaza sa fie achizitionata (casa/apartament/teren), in functie de clasa de scoring si de venitul eligibil net lunar pe familie, dar nu mai mult de 85% din valoarea evaluata a respectivei proprietati.


Pentru creditele garantate cu ipoteca, in calculul capacitatii de rambursare banca accepta doi codebitori, respectiv sotul sau partenerul de viata si parintii unuia dintre soti, care vor semna contractul de credit in calitate de coplatitori.


UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bancara din Romania, detinand active totale de 3,9 miliarde euro la 30 iunie 2008. Banca are, in prezent, circa 600.000 clienti pe care ii deserveste prin intermediul a peste 200 de sucursale in toata tara.


Grupul UniCredit este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking si UniCredit Processes and Administration.