UniCredit vede oportunitati de crestere in Europa Centrala si de Est

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 16:15
1101 citiri
UniCredit vede oportunitati de crestere in Europa Centrala si de Est

Grupul italian UniCredit estimeaza oportunitati de crestere in zona Europei Centrale si de Est, dar nu prin achizitii, a declarat miercuri directorul general al grupului bancar, care a enumerat mai multe tari in care vede aceste oportunitati, fara a mentiona Romania, potrivit AFP, informeaza NewsIn.

Astfel, UniCredit ar urma sa creasca in special in Turcia, Rusia, Germania si Polonia, a spus directorul general al UniCredit, Alessandro Profumo, intr-un interviu publicat miercuri de Financial Times.

"Pentru noi exista oportunitati de crestere aici si acolo (Europa Centrala si de Est, n.r.). Dar nu prin achizitie, investitorii nostri nu ne-ar multumi", a mai spus directorul bancii.

UniCredit este deja prezent in aceasta zona.

Profumo a explicat ca UniCredit ar putea beneficia de o concurenta mai redusa in regiune, in conditiile in care filialele grupurilor irlandeze, germane si austriece, aflate intr-o situatie financiara delicata, nu sunt intr-o faza de extindere, din cauza aversiunii fata de risc.

El a mai avertizat ca situatia actuala din Grecia ar putea destabiliza redresarea economica a Europei, in cazul in care nu va fi rezolvata.

"Revenirea este inca fragila si nu avem nevoie de un atac de cord, nici chiar de o presiune sanguina mai puternica. Nu avem nevoie de alte socuri", a mai spus el.

Conducatorii celor 27 de tari ale Uniunii Europene se vor reuni joi la Bruxelles, pentru a discuta criza financiara a Greciei.

Pietele se asteapta la un gest semnificativ al responsabililor europeni.

Directorul general al UniCredit a mai estimat ca sectorul bancar ar urma sa inceteze cu acordarea de bonusuri exagerate.

"Problema majora este nivelul exagerat al bonusurilor din cadrul bancilor de investitii. Trebuie sa revenim la o situatie mai normala", a explicat Profumo.

La bursa din Milano, actiunile UniCredit crescusera dupa pranz cu 2,72%, la 1,967 euro/actiune, pe o piata in crestere cu 2,47%.

In Romania, UniCredit Tiriac Bank, parte a UniCredit Group, are o retea de 242 de unitati.

Banca furnizeaza in Romania o gama larga de produse si servicii specializate prin partenerii sai, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB Securities, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance si UniCredit Processes and Administration.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#unicredit, # oportunitati, # crestere, # situatie grecia , #stiri Unicredit Tiriac