Unilever ofera 4,1 miliarde de euro pentru a-si majora participatia la filiala sa din India

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 12:26
1412 citiri
Unilever ofera 4,1 miliarde de euro pentru a-si majora participatia la filiala sa din India
Sursa foto: Bloomberg

Grupul olandez Unilever Plc a facut marti o oferta de 293 miliarde rupi (4,1 miliarde de euro) pentru a-si majora participatia la filiala sa din India pana la 75%, mizand pe cresterea rapida a puterii de cumparare in cea de-a treia mare economie asiatica.

Unilever, care in prezent detine 52,4% din actiunile Hindustan Unilever, vrea sa achizitioneze un pachet suplimentar de 487 milioane de actiuni, adica 22,52% din capitalul filialei sale din India. Oferta va fi lansata in luna iunie la un pret de 600 de rupi pe actiune, adica o prima de 20,6% comparativ cu pretul de 497 rupi inregistrat luni seara de actiunile Hindustan Unilever, transmite AFP.

"Aceasta oferta reprezinta un nou pas in strategia Unilever de a investi pe pietele emergente", a declarat directorul general Paul Polman.

Analistii au apreciat in mod pozitiv intentia Unilever de a-si creste prezenta pe piata din India, in pofida faptului ca cea de-a treia economie asiatica va incetini in acest an pana la 5%, cea mai slaba performanta economica din ultimii 10 ani. "India este una din cele mai mari piete de consum din lume si nimeni nu o poate ignora", a declarat Anil Talreja, analist la Deloitte.

Sectorul indian de distributie este estimat la 490 miliarde de dolari (375 miliarde de euro), iar bunurile de consum reprezinta 70%, a declarat, la randul sau, Ankur Bisen de la firma de consultanta Technopak. Anul trecut, autoritatile din India au decis sa permita intrarea investitorilor straini in sectoarele distributiei, asigurarilor si aviatiei civile.

Unilever produce o gama larga de bunuri de la detergent pana la margarina si este prezent in peste 100 de tari. Compania este pe piata romaneasca din anul 1995. Unilever South Central Europe coordoneaza din Bucuresti operatiunile in sapte tari din zona - Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia si Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Unilever India, #actiuni Hindustan Unilever, #investitii Unilever piete emergente, #evolutie economie India , #Investitii