Presedintele Ericsson: Sony-Ericsson este o parte vitala a strategiei grupului

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 17:39
1551 citiri
Presedintele Ericsson: Sony-Ericsson este o parte vitala a strategiei grupului

Compania cu capital mixt Sony-Ericsson, afectata de pierderi, este in continuare o parte vitala a strategiei Ericsson, a declarat vineri presedintele grupului suedez, Michael Treschow, adaugand ca tinta actuala a companiei este revenirea la nivelul de profit atins in 2007, relateaza Reuters, informeaza NewsIn.

Nemultimirea investitorilor a devenit vizibila in martie, cand Sony-Ericsson, al cincilea producator mondial de telefoane mobile, a emis un avertisment privind rezultatele financiare pentru primul trimestru.

Michael Treschow a declarat insa pentru Reuters ca sustine in continuare proiectul.

"Sony-Ericsson este o parte vitala a Ericsson. Momentan nu are o evolutie buna si genereaza pierderi, insa avem o ambitie sa revenim la performante bune", a declarat acesta.

Ambii parteneri au declarat ca sunt dispusi sa ofere ajutor financiar in cazul in care compania va avea nevoie. Sony a precizat ca Sony-Ericsson ar putea avea nevoie de cel putin 100 milioane euro pentru a trece peste perioada dificila.

Sony Ericsson a anuntat in aprilie ca va elimina una din cinci slujbe, urmand apoi si alte masuri similare, dupa ce in primul trimestru din 2009 a anuntat pierderi.

Treschow, care este si presedinte al Unilever, nu a oferit nicio estimare privind revenirea la profitabilitate, afirmand ca nu poate fi vorba de o astfel de posibilitate pana cand economia globala nu isi va reveni.

"Revenirea la o perioada cu crestere globala de 10% nu va avea loc prea curand", a declarat Treschow.

"Desigur, am facut pasi importanti, insa nu cred ca vom beneficia de o recuperare rapida".

Treschow a precizat ca Suedia si Finlanda au fost in special afectate de criza, din cauza ca economiile acestor state sunt dependente de exporturi.

Treschow, in varsta de 66 de ani, a precizat ca nu are planuri de retragere si ca este multumit sa fie presedinte al Ericsson si Unilever, precum si membru al consiliului de administratie al ABB. 

 

#sony, # telefoane, # crestere, # economie , #stiri Unilever