Achizitiile de pe piata de cablu cresc tarifele la abonamentele de cablu TV

Luni, 25 Aprilie 2005, ora 10:19
914 citiri

Numarul mare de achizitii si fuziuni de pe piata de cablu din ultima vreme a condus in unele cazuri la cresteri de tarife pentru abonamentele de cablu TV. Care este explicatia? Marii cablisti (RCS, Astral si UPC) spun ca unii dintre furnizorii mici de servicii de cablu practica preturi incorecte, de dumping pentru a putea intra pe piata, prin neplata datoriilor fata de furnizori, a drepturilor de autor sau a contractelor cu canalele de televiziune. Surse din piata spun ca acesta ar fi fost cazul Oltenia TV, care a fost preluata in 2004 de RCS.

"Tarifele practicate de Oltenia TV erau, foarte probabil, sub costuri, iar noi nu putem nici legal, nici comercial sa facem asa ceva", ne-a declarat Ionut Tarcea, director de marketing RDS-RCS. in plus, de regula, dupa preluare, trebuie operate investitii masive, pentru a putea oferi clientilor servicii integrate: cablu, telefonie si Internet, toate printr-un singur operator.

"Aceste noi servicii sunt foarte cautate de clientii nostri. Pentru a le putea oferi, sunt necesare investitii semnificative, acesta fiind unul dintre motivele care determina modificari de tarife", spune Andreea Nastase, director de comunicare al UPC Romania. Compania a anuntat de curand achizitia Conex Sat din Roman.

"in viitorul apropiat nu vor fi modificari de pret, insa trebuie sa tinem cont de faptul ca noile tehnologii cer noi investitii. in plus, cresterile de preturi la energie electrica, pe care noi o folosim intens, se vor reflecta si ele in cresteri de tarife", continua reprezentanta UPC.

Adevarul