Internetul a impulsionat cresterea veniturilor UPC Romania in primul trimestru

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 12:17
1412 citiri
Internetul a impulsionat cresterea veniturilor UPC Romania in primul trimestru

Veniturile UPC Romania au urcat cu 7% in primul trimestru fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 37 milioane de dolari, in principal datorita cresterii afacerilor pe segmentul de internet, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, segmentul de internet a generat 57% din cresterea totala a veniturilor, de 2,3 milioane de dolari, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de UPC Romania, detinuta de compania olandeza UPC Holding, parte a grupului american Liberty Global.

"Ne vom concentra in continuare pe acest segment (internetul - n.r.) cu un potential de crestere semnificativ", a declarat in comunicat Severina Pascu, CEO UPC Romania si Ungaria.

Numarul de abonamente la serviciile UPC a urcat cu 6% in perioada analizata, la 1,862 milioane, in timp ce baza de clienti s-a majorat cu 10.000, la 1,179 milioane.

Veniturile companiei au urcat cu 20% pe segmentul de internet in primul trimestru, odata cu cresterea numarului de abonamente "Fiber Power" cu 15%, sau 52.000, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 395.000, se mai arata in comunicat.

"Internetul reprezinta unul din segmentele cheie pentru UPC Romania, fiind totodata o zona cu potential mare de crestere pentru industria telecom - rata de penetrare a acestui serviciu in Romania este sub media europeana (50% vs. 73%)", noteaza compania.

UPC Romania a atras in primul trimestru 15.400 noi abonamente pe segmentul de televiziune digitala prin cablu, inregistrand o crestere anuala de 13% a bazei de clienti pe acest segment, in timp ce pe piata de voce (telefonie) a inregistrat o crestere anuala de 21%, la 294.500 clienti.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#venituri UPC, #UPC Romania, #servicii UPC, #internet UPC , #stiri UPC