UE permite Deutsche Telekom sa preia UPC Austria

Marti, 10 Iulie 2018, ora 09:52
2425 citiri
UE permite Deutsche Telekom sa preia UPC Austria
Foto: CC0 Creative Commons

Organismele europene de reglementare a concurentei au aprobat, luni, tranzactia de 1,9 miliarde euro prin care Deutsche Telekom vrea sa preia divizia din Austria a operatorului de cablu Liberty Global, proprietarul UPC, apreciind ca tranzactia nu va afecta competitia.

Executivul comunitar a subliniat ca entitatea rezultata de pe urma combinatiei dintre UPC Austria si T-Mobile Austria nu isi va utiliza pozitia de piata pentru a-i inlatura pe rivali. "Noua companie va continua sa se confrunte cu o competitie semnificativa din partea altor jucatori precum fostului monopol A1 Telekom Austria si a Hutchison Drei Austria", a informat Executivul comunitar, citat de Reuters.

Prin preluarea UPC Austria si a celor 500.000 de utilizatori, Deutsche Telekom va putea concura mai bine cu fostul monopol Telekom Austria, care are 1,5 milioane utilizatori.

Liberty Global este cea mai mare companie internationala de comunicatii prin cablu, cu operatiuni in peste 30 de tari din Europa, America Latina si Caraibe. Operatorul de telecomunicatii UPC Romania, parte a Liberty Global, a inregistrat in 2016 venituri nete de 689,3 milioane lei, in crestere cu 8,8% fata de 2015.

In luna mai a acestui an, Liberty Global a anuntat ca a ajuns la un acord definitiv privind vanzarea operatiunilor sale din Germania, Ungaria, Romania si Cehia catre grupul de telefonie Vodafone pentru aproximativ 18,4 miliarde de euro.

Achizitia operatiunilor Liberty Global de catre Vodafone va crea, in Romania, o companie cu o cota totala de piata de 25% dupa veniturile totale. Compania creata in urma achizitiei va putea oferi servicii TV interactive, de internet in banda larga si de telefonie fixa, precum si servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienti mobili ai Vodafone Romania si pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#Deutsche Telekom preia UPC Austria, #Deutsche Telekom investitii , #stiri UPC