UPC Romania a platit 10 mil. euro pentru preluarea Minisat

Luni, 27 Noiembrie 2006, ora 08:47
1197 citiri

Compania de telecomuicatii UPC Romania a platit 34,81 milioane de lei (aproximativ zece milioane de euro) pentru preluarea operatorului de televiziune prin cablu Minisat Targoviste, detinut de Ion Mihai Dumitru.Tranzactia a fost perfectata la 1 noiembrie, potrivit unui anunt al Minisat publicat in Monitorul Oficial.

UCP Romania a anuntat achizitia operatorului, cu 28.000 de abonati, la inceputul acestei luni, dar nu a dezvaluit valoarea tranzactiei. Compania a preluat toate partile sociale ale Minisat, devenind singurul asociat al firmei.

Prezenta pe piata locala din 1992, UPC Romania este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata servicii de televiziune prin cablu. Cea mai importanta achizitie a companiei a fost Astral Telecom, odata cu alte 13 companii, in octombrie 2005.

La inceputul lunii octombrie 2006, UPC Romania a anuntat finalizarea procesului de fuziune prin absorbtie cu societatile din grupul Astral.

La inceputul anului 2003, UPC Romania a fuzionat prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania (Aparatura Electronica Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti).

In anul 2004, UPC Romania a achizitionat alti doi operatori de cablu din Bacau, Eurosat si Satba, iar un an mai tarziu a preluat Conex Sat Roman. In aprilie 2006, UPC Romania a anuntat achizitionarea integrala a operatorului de televiziune digitala prin satelit Focus Sat.

In prezent, numarul clientilor UPC Romania depaseste 1,3 milioane, inclusiv portofoliul Minisat.

De cand a intrat pe piata romaneasca, in 1992, UPC a investit peste 500 milioane de dolari. Compania este afiliata la Liberty Global, operator cu peste 13 milioane de clienti.

Liberty Global detine retele de comunicatii in banda larga in 17 tari, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia.

Mediafax