UPC scapa de amenda de 2,1 mil. euro

Duminica, 22 Noiembrie 2009, ora 23:25
1503 citiri
UPC scapa de amenda de 2,1 mil. euro

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, printr-o sentinta din 17 noiembrie, anularea in totalitate a deciziei nr. 237/2006 prin care Consiliul Concurentei a amendat UPC Romania cu circa 2,1 mil. euro in legatura cu o posibila practica anticoncurentiala.

"Dupa aproape trei ani de dezbateri, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, printr-o sentinta din data de 17 noiembrie, anularea in totalitate a deciziei nr. 237/2006 prin care Consiliul Concurentei a amendat UPC Romania cu o suma de aproximativ 2,1 milioane de euro in legatura cu o posibila practica anticoncurentiala de partajare a pietei serviciilor de retransmisie prin cablu a programelor TV din municipiul Timisoara (cartel)", a informat intr-un comunicat Tuca Zbarcea & Asociatii.

Ioana Hrisafi, Avocat asociat la Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonatorul dosarului in instanta, a declarat ca aceasta decizie confirma faptul ca "instantele din Romania dezvolta o jurisprudenta proprie in materia dreptului concurentei si ca judecatorii romani sunt din ce in ce mai specializati in acest domeniu relativ nou in peisajul romanesc".

Sentinta Curtii de Apel poate fi atacata de Consiliul Concurentei cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#upc, #amenda, #consiliul concurentei , #stiri UPC