Esti pasionat de ciclism? Programeaza-ti vacanta in Turul Frantei!

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 00:00
3340 citiri
Esti pasionat de ciclism? Programeaza-ti vacanta in Turul Frantei!

Turul Frantei, cel mai mare concurs de ciclism din lume, va ajunge anul viitor la editia cu numarul 100, care va fi cu totul speciala. Ai putea ajunge acolo, in vacanta perfecta. Nu te costa mai mult de 1.000 de euro.

O agentie de turism romaneasca a initiat proiectul "Cycling Trips", prin intermediul caruia, daca esti pasionat de ciclism, poti sarbatori editia cu numarul 100 a Turului Frantei, pedaland chiar si tu pe soselele din Alpi.

In perioada 14-22 iulie 2013, vei avea ocazia sa vezi pe viu legendele ciclismului mondial, Alberto Contador, Cadel Evans, Bradley Wiggins sau Chris Froome.

Agentia ENJOY Transylvania a organizat programul in asa fel incat caravana Turului va fi urmarita in ultimele pstru etape montane, in care vei putea pedala pe faimoasele catarari Alpe d'Huez, Galibier, Izoard sau Medeleine.

"Programul excursiei presupune parcurgerea pe biciclete a faimoaselor pasuri din muntii Alpi. Fiecare dintre acestea reprezinta o atractie in sine. Cele mai cunoscute (Galibier, Izoard, Madeleine) fac parte din ceea ce francezii numesc "Route des Grandes Alpes", un traseu turistic de peste 600km ce leaga Lacul Leman de marea Mediterana", a declarat pentru Business24 directorul agentiei Mircea Olaru.

"Am gandit itinerariul astfel incat si cei care nu vor sa mearga pe bicicleta sa poata vedea trecerea Turului in apropierea hotelurilor unde am fost cazati. In plus, zonele respective ofera multiple posibilitati de agrement: mers pe munte, plimbari in natura, vizita localitatilor, telecabine sau muzee", ne-a spus Mihai Olaru.

Ce mai poti face

Daca ciclismul nu-ti este de ajuns, vei ajunge si in statiunea montana Alpe d'Huez, destinatie cunoscuta in principal iubitorilor de ski. Este situata la 1.250 m altitudine, in Alpii Centrali Francezi, iar localitatea este un punct de atractie si pe timp de vara cu multitudinea de restaurante, magazine, cinema-uri, concerte si

expozitii.

In zona localitatii Guillestre, intr-o superba zona alpina, vei putea vizita baile termale Plan de Phazy. Cunoscute inca din antichitate, izvoarele de aici scot apa la suprafata la o temperatura de 28 de grade, constanta tot timpul anului. Compozitia bogata in oxizi de fier, cloruri, sulf, calciu si magneziu le ofera calitati terapeutice indicate pentru bolile de piele, reumatism sau afectiuni respiratorii.

Un alt obiectiv turistic va fi lacul Annecy, cunoscut ca fiind cel mai curat din Europa datorita reglementarilor de mediu introduse aici in anii 60. Orasul cu acelasi nume beneficiaza de o amplasare idilica pe malul nordic al lacului. Turistii se pot delecta cu vizita castelului, a vechii puscarii de secol 12, sau cu o plimbare de-a lungul canalelor ce i-au adus renumele de "Venetia Alpilor".

Cat costa excursia?

Pretul excursiei de 9 zile de 690 euro de persoana si include tot ceea ce inseamna transport, pentru turisti si pentru bicicletele lor, cazare cu mic dejun, ghidaj si asistenta pe traseele parcurse.

"Fiind o vacanta activa, am oferit participantilor flexibilitatea de a-si alege singuri cand si unde vor sa ia pranzurile sau cinele. Le vom face insa cele mai bune recomandari si estimam ca un buget suplimentar de 250 de euro ar trebui sa le fie suficient pentru aceasta", spune Mircea Olaru.

Agentia a organizat si anul trecut o excursie similara, in timpul Turului Italiei.

"Toti cei care au fost alaturi de noi sunt implicati in diverse tipuri de business, fie ca au propria afacere fie ca sunt angajati in diverse companii", spune reprezentantul agentiei.

Spre exemplu, Alin, unul dintre participantii de anul trecut, este un antreprenor de 48 de ani din Deva, proprietarul unei tipografii. Si-a lasat afacerea pe mana angajatilor sai, intr-o perioada de alegeri locale, cand activitatea firmei era maxima. A continuat sa-si desfasoare munca pe telefon si e-mail-uri.

"Pentru mine, a merge la Il Giro ca spectator a insemnat cam ce ar insemna pentru un pasionat de arta o vizita in Capela Sixtina. O vacanta perfecta!", a spus acesta.

#Turul Frantei 2013, #vacanta Turul Frantei, #vacanta ciclism Turul Frantei , #Agentii de turism