Ghid de vacanta: Unde trimiti copilul in tabara de vara?

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 00:00
4534 citiri
Ghid de vacanta: Unde trimiti copilul in tabara de vara?
Foto: Altitude Camp Verbier

La munte, la mare sau la bunici? Cam acestea erau optiunile la care parintii nostri recurgeau cand venea vorba de petrecerea timpului nostru pe timpul vacantei de vara.

Astazi insa, taberele tematice nu mai au nimic de-a face cu ceea ce intalneam in copilarie. O tabara de studii in strainatate se dovedeste a fi mai mult decat o experienta inedita pentru copilul tau si tot mai multi parinti din Romania apeleaza la acest tip de vacanta pentru odraslele lor, informeaza IntegralEdu.

Cererile pentru tabere de studii in strainatate au crescut cu peste 30% in ultimul an, conform datelor prelucrate de IntegralEdu.

Astfel, in 2016, peste 1.000 de copii romani urmeaza sa petreaca o parte din vacanta de vara intr-una din cele 15 tari europene care gazduiesc tabere tematice sau in destinatii precum China, Noua Zeelanda, Canada, Australia si SUA.

Oferta variata

Cele mai cautate destinatii raman si anul acesta Marea Britanie, Germania, Elvetia, Franta si Spania. Serviciile si costurile taberelor includ, pe langa programul de cursuri, activitati sportive, excursii, cazare, masa, monitorizare si asistenta permanenta, transfer la si de la aeroport.

Costul unei tabere variaza de la 350 de euro pentru o saptamana, in Bulgaria, la 700 de euro pentru aceeasi perioada in Germania, ajungand, insa, si la 2.585 de franci elvetieni sau mai mult pentru o tabara de doua saptamani, in Elvetia, la Leysin, spre exemplu, unde copiii pot studia engleza, franceza sau germana intr-o destinatie exclusivista si unde fac activitati interactive si excursii.

Programe diferite

Iata si cum arata programele celor mai cautate tabere de studii din Europa, situate fie in Elvetia, Marea Britanie, Germania sau Portugalia.

Elvetia: Altitude Camp, organizata in statiunea Verbier, aproape de Montreux. Aflate la altitudinea de 1500 de m, taberele din superba statiune Verbier arata exact ca in filme.

Renumitele cabane elvetiene ii gazduiesc pe copiii cu varste intre 3 si 14 ani si le ofera activitati educative prin care vor invata sa se descurce in mediul montan, isi vor dezvolta spiritul de echipa sau abilitatile de leadership.

Elvetia: Institut auf dem Rosenberg, organizata in Arosa, la 160 km de aeroportul din Zurich. Taberele se concentreaza pe activitati din zona artelor, design, leadership sau public speaking, in limba engleza, germana sau franceza. Aici pot fi exersate aproape toate sporturile, dar mai ales echitatie si golf.

Marea Britanie: King's College, Londra. Cu o istorie care incepe de la 1829, King's College ofera programe de vara pentru cei care vor sa inteleaga ce inseamna o institutie britanica de invatamant cu traditie.

Marea Britanie: Bede's. Este considerat un centru de excelenta pentru studiul limbii engleze, la cel mai inalt nivel.

Programele de vara sunt organizate in Eastbourne, Vinehall, Handcross, Lancer, Dicker sau Brighton, toate in castele care par decoruri de film, inconjurate de peisajele unice ale coastei britanice de sud, dar si de inegalabilul gazon britanic.

Germania: DID Deutsch-Institut. Organizeaza tabere pentru tineri intre 8 si 17 ani care vor sa-si perfectioneze limba germana chiar la Berlin, Munchen, Weimar, Frankfurt si Viena.

Portugalia: Algarve. Tabara este organizata in campusul renumitei scoli NOBEL International School Algarve, care se intinde pe o suprafata de 90.000 mp, facilitatile oferite acoperind o gama impresionanta de activitati educative, sportive, artistice si de relaxare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tabere educationale strainatate, #tabara de vara, #cursuri leadership, #vacanta copii , #Agentii de turism