Romanii se documenteaza online inainte de a pleca in vacanta - STUDIU

Joi, 21 August 2014, ora 16:20
1651 citiri
Romanii se documenteaza online inainte de a pleca in vacanta - STUDIU

Romanii inca sunt reticenti la platile online pentru vacantele lor. Peste 70% dintre romani se documenteaza online inainte de a face o rezervare de vacanta, 28% rezerva online si 39% prefera sa faca rezervarea telefonic.

Conform unui studiu realizat de platforma de rezervari online HotelGuru.ro, peste 70% dintre romanii cu acces la internet se documenteaza online inainte de a-si alege destinatia de vacanta si hotelul unde se vor caza, desi inca sunt reticenti la a face rezervari si plati online.

Doar 28% aleg sa finalizeze rezervarea online, in timp ce 39% prefera sa faca rezervarea telefonic, potrivit comunicatului transmis de operator.

Romanii se documenteaza online dar rezerva telefonic

"Cei mai multi romani (68%) au declarat ca au incredere in site-urile de rezervari online si ca folosesc aceste portaluri pentru a citi detalii si recenzii despre unitatea de cazare. Inainte de a-si face o rezervare, 30% dintre romani acceseaza 4-5 site-uri, 11% - peste 10 site-uri si doar 3% acceseaza un singur site", mai spun oficialii.

Cei care raman totusi reticenti la ideea de a finaliza rezervarea printr-un portal de rezervari online si-au motivat pozitia spunand ca nu doresc sa furnizeze date bancare si ca li se pare mai eficient telefonic, atunci cand au contact cu o persoana de la care pot sa afle mai multe detalii telefonic.

De asemenea, internetul este folosit si pentru alte activitati legate de turism, cum ar fi obtinerea de informatii inainte de calatorie sau pentru a impartasi experienta avuta in vacanta (de exemplu, postari pe retele sociale) - peste 55% dintre respondenti.

"Concluzia studiului nostru este ca romanii sunt interesati de posibilitatea de a-si face rezervari de cazare online, ca sunt dispusi sa acceseze mai multe site-uri si sa se informeze, dar ca inca opteaza pentru varianta rezervarilor telefonice.

De aceea am decis ca platforma HotelGuru.ro sa aiba o componenta informativa majora, sa avem prezentari actualizate si o galerie foto bine pusa la punct iar turistii nu sunt obligati sa finalizeze rezervarea online, plata cazarii fiind exclusiv un proces intre client si gazda", a declarat Tamas Varga, International Business Developer al companiei din Ungaria care administreaza platforma de rezervari hoteliere HotelGuru.ro, care anul trecut a generat rezervari ce totalizeaza 25 de milioane de euro la nivelul Europei Centrale si de Est.

Romania, principala destinatie de vacanta a romanilor

Studiul a mai aratat ca Romania este principala destinatie aleasa de romani pentru petrecerea concediului de vara din acest an, statiunile de la munte sunt preferatele turistilor din intreaga tara, iar litoralul este preferatul bucurestenilor. Urmatoarele destinatii clasate dupa statiunile de munte si litoralul romanesc sunt Grecia, Bulgaria si Turcia.

80% dintre repondenti au declarat faptul ca principalul sezon de vacanta este vara. 27% dintre acestia au declarat ca isi petrec vacanta de vara pe litoralul romanesc, in timp de 41% au spus ca aleg muntele.

Destinatiile preferate de romani sunt zona Transilvaniei, Bran-Moieciu, Valea Prahovei, Sovata, Baile Felix, Bucovina, Maramures si statiunile de pe litoralul romanesc. In ceea ce priveste pretul pe care ar fi dispusi sa il plateasca pentru o noapte petrecuta intr-o pensiune/un hotel de 3 stele, raspunsurile au variat de la 70 lei la 250 lei de persoana.

Acestia au raspuns ca durata unui sejur in Romania se intinde pana la 2 saptamani, cu o medie de 7 nopti, iar bugetul mediu alocat este de 750 lei de persoana. Pentru o vacanta in strainatate, romanii care au raspuns studiului sunt dispusi sa plateasca intre 1000 si 3000 lei de persoana, in functie de destinatie si serviciile oferite.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1834 de respondenti din toata Romania, cu acces la internet, care au participat online la completarea chestionarului in perioada 21.07.2014 - 03.08.2014

#comportament turisti Romania, #romani documentare online vacanta, #vacanta romania , #Agentii de turism