TripAdvisor: Topul castelelor din Europa in care te poti caza

Sambata, 29 August 2015, ora 00:00
4362 citiri
TripAdvisor: Topul castelelor din Europa in care te poti caza
Foto: Tripadvisor

Daca ti-ai propus sa iti petreci vacantele intr-o atmosfera stilata, nimic nu ti se va parea mai potrivit decat un sejur petrecut intr-un castel medieval amenajat sub forma de hotel.

Partea buna este ca aceste castele-hotel atragatoare sunt din Europa, ceea ce inseamna ca nu vei avea de parcurs un drum obositor pana la destinatie, observa revista Luxury Launches.

Castelul Ashford- Irlanda

Impozanta constructie din piatra ridicata in secolul al XIII-lea este plasata pe o mica peninsula ce inainteaza in apele Lacului Corrib.

Inconjurat de ape si paduri, castelul ofera o imagine romantica a Irlandei de odinioara.

82 de camere sunt gata oricand sa primeasca oaspeti, iar printre vizitatorii de seama care i-au trecut pragul se numara Ronal Reagan, John Travolta, Brad Pitt si Pierce Brosnan, cel din urma organizandu-si inclusiv petrecerea de nunta aici.

In afara de peisajul mirific, o atractie o reprezinta si pretul unei nopti petrecute in castel: 250 euro.

Castelul Heralec - Cehia

Resedinta Heralec este un castel micut plasat in inima regiunii Boemia-Moravia din Cehia. Cladirea, transformata intr-un hotel cu 20 de camere, dateaza din secolul XIII si adaposteste si un centru spa L'Occitane.

Camerele sunt mari si luxoase, iar pretul unei nopti de cazare in castelul Heralec este de 195 de euro.

Castelul Rowton- Anglia

Un pic de farmec englezesc nu strica unei vacante de vara, mai ales daca vrei sa fugi de valurile de canicula.

Castelul Rowton este un loc perfect unde sa te bucuri de caldura blanda a sezonului de vara insular. Curtea si parcul sunt intretinute impecabil, iar Restaurantul Cedar iti va face o impresie deosebita.

Chiar daca vreo ploaie razleata se nimereste sa iti strice planul plimbarilor in natura, adapostul oferit de una din cele 19 camere in care sunt cazati oaspetii hotelului se va dovedi reconfortant.

Pretul nu este nici el de speriat: 120 euro/noapte.

Castelul Monterone - Italia

Initial a fost o garnizoana militara ridicata in secolul al XIII-lea in apropierea Perugiei, dar acum, dupa ce a dat deoparte aerul cazon, se dovedeste a fi un cochet hotel de vacanta.

Monterone este un loc unde poti savura bogatia naturala a zonei rurale din Italia, cu vai pline de verdeata ce se intind intre orasele Asissi si Perugia.

Castelul are inclusiv piscina, centru spa si o baie turceasca, asa ca oboseala resimtita dupa o plimbare in natura nu va dura prea mult. Costul unei nopti de cazare este de 120 de euro.

Castelul din Petroia - Italia

Castelul din Petroia este o alta bijuterie a epocii medievale din Italia si se afla in apropierea orasului Asissi pe o mica culme stancoasa a satului Gubbio.

Este un castel cu un aer usor misterios dat de mobilierul vechi, podelele ceruite si colturi umbrite ale culoarelor. In camere insa te poti relaxa pe deplin, beneficiind si bai cu hidromasaj, dar si de room service.

Pretul unei cazari de o noapte este de 135 de euro.

Castelul din Sinio - Italia

Hotelul este amenajat in interiorul unui castel care dateaza de la 1142. Cladirea masiva domina campurile cu podgorii din jurul oraselului Sinio din Piemont.

Bucataria locala si vinurile aromate te vor fermeca cu siguranta, asa cum o va face oricare din cele 18 camere destinate turistilor. Decorul este rustic, cu pardoseala de teracota, ziduri de piatra si tavane cu barne de lemn.

Afara vei putea oricand sa te racoresti intr-o piscina de dimensiuni apreciabile, iar curtile inierbate si pline de flori te vor face sa nu iti mai doresti sa pleci. Pretul unei nopti de cazare este de 230 de euro.

Castelul din Schoenburg - Germania

O masiva constructie din piatra, cu un corp de cladire viu colorat, castelul din Schoenburg devine vizibil inca de cand ajungi in orasul Oberwesel de pe Rin.

Este o cladire care dateaza inca din secolul al X-lea, dar care a cunoscut si zile nefaste in timpul razboaielor franco-germane de acum patru secole si jumatate.

O mare parte din castel este in conservare, dar corpul nou zidit poate primi turisti la un pret de 155 de euro/noapte.

Multe din elementele arhitecturale ale cladirii au fost restaurate cu deosebita atentie, iar cina servita in curtea pietruita a forteratei sau pe terasele inalte ale turnurilor de aparare are un farmec aparte.

Castelul Fonab - Scotia

Are aerul unui castel bantuit, dar la interior vei descoperi unul dintre cele mai elegante hoteluri.

Castelul Fonab detine inclusiv un centru spa si o piscina acoperita, o necesitate daca este sa ne gandim ca este localizat in muntii Scotiei, si un restaurant de lux, Sandemans, unde mesele includ 7 feluri de mancare.

26 de camere, fiecare decorata intr-un stil aparte, sunt disponibile oaspetilor care se avanta in tinuturile inalte ale Scotiei. Pretul unei camere este, in medie, de 250 lire sterline.

#castele hotel, #vacanta castele medievale, #destinatii turistice Europa, #pret camere castel , #Castele